Välj område du vill söka inom

[X]
Tjej i rullstol med sin personliga assistent som skrattar

Världens viktigaste jobb - personlig assistent

Som personlig assistent assisterar man kunden att göra det han eller hon inte själv kan göra på grund av sin funktionsnedsättning. Att varje dag bidra till att en person kan leva sitt liv som den vill, är inte det världens viktigaste jobb!

En personlig assistent är en person som tar initiativ eller står tillbaka, som föreslår eller inväntar - en person som hjälper kunden att utveckla sin livskvalitet. Vi finns till för våra kunder därför lägger vi stor vikt vid att man vet vad uppdraget innebär och har den kompetens som behövs. Det är avgörande enligt oss.

Våra professionella medarbetare gör skillnad

Närmare 1 500 kunder har valt Frösunda som utförare av sin personliga assistans. Det visar på våra medarbetares stora engagemang och är ett bevis för att våra medarbetare gör skillnad – varje dag. Vi ställer höga krav, våra assistenter ska vara de bästa!

Arbetsuppgifter

Personliga assistenters arbetsuppgifter är inte direkt specificerade i lag. I LSS nämns mål som att den som har personlig assistans ska "kunna leva som andra" och ha "full delaktighet i samhällslivet". Därav grundas arbetsuppgifterna på de individuella behov och de förväntningar som kunden har på sin personliga assistans.

Tydligt uppdrag med kunden i fokus

För att ge stöd i det dagliga arbetet och skapa trygghet för våra medarbetare får alla en mål- och ansvarsbeskrivning som visar vad uppdraget innebär. Som stöd finns också våra arbetsmoment och rutiner beskrivna. Våra riktlinjer anger dessutom ramarna för arbetet.

Du gör skillnad på riktigt

Ett utmärkande drag för yrket är att man i regel arbetar med en enda person. Många personliga assistenter känner tillfredsställelse över att få tid att göra ett grundligt jobb och glädje över att se resultatet av sitt arbete - att kunden är nöjd.

En chef – nära dig

Frösunda tillämpar ett nära ledarskap genom våra verksamhetschefer. Frösundas chefer vet vad det innebär att arbeta i kundens hem och är proffs på att arbetsleda på distans. Som personlig assistent i Frösunda har du en regelbunden kontakt med verksamhetschef via telefon, mejl eller fysiska möten. För att du alltid ska kunna nå någon, har du tillgång till ett team av verksamhetschefer.

Vi är en seriös arbetsgivare

Vi erbjuder våra medarbetare väl reglerade arbetsvillkor genom kollektivavtal. Att vi gör pensionsavsättningar och tillhandahåller relevanta försäkringar som ger våra medarbetare trygghet är en självklarhet. Du som personlig assistent erbjuds varje år mål- och utvecklingssamtal i grupp samt individuellt lönesamtal.

Ökad status på yrket som personlig assistent

För våra kunder är de personliga assistenterna livsviktiga. Därför arbetar Frösunda aktivt för att höja statusen på yrket genom att påverka politiker och samverka med olika skolor. Att arbeta som personlig assistent ska vara ett yrkesval inte endast ett tillfälligt arbete. Därför erbjuder vi utbildningar och ställer krav på att man ska ha de egenskaper och den kunskap som krävs.

Skicka in din intresseanmälan här

* Obligatoriska uppgifter
 
 
 
 
 
 
 
Vilket tjänsteområde du är intresserad av?Går att välja fler alternativ
  
 
 
Körkort? *

 
  
Tillgång till bil? *

 
  
 

 
 
© Frösunda Omsorg AB Postadress: Box 708, 169 27 Solna Telefon: 010-130 3000 info@frosunda.se Cookieinformation