Välj område du vill söka inom

[X]
Laurentsio Pettersson från Funki models

Fem frågor till Laurentsio om att lyckas mot alla odds

Vi ställde fem snabba frågor till Laurentsio Pettersson, känd från Mot alla odds, modell från Funki models och aktuell just nu i SVT-dokumentären "Laurentsio: att lyckas mot alla odds".

Laurentsio PetterssonVad var mest minnesvärt från dokumentärinspelningarna?

-Det var när vi besökte barnhemmet som jag inte besökt på över 20 år. Och när jag träffade mina biologiska föräldrar och min mormor. Det var en stark känslomässig stund, mycket känslor och minnen.

Hur har det varit att turnera med Frösunda on tour?

-Det har varit kul och komma ut och träffa folk. Det var många som kom fram och ställde frågor, allt från hur det var att spela in Mot alla odds till min uppväxt.

Bästa och viktigaste erfarenheten från Mot alla odds?

-Är stolt över att jag klarade att bo i tält och vandra 150 mil. Att det gick att leva med en funktionsnedsättning under de omständigheterna, ingenting var omöjligt, jag klarade allt.

Du är ju trefaldig guldmedaljör från Special Olympic World Games. Hur förbereder man sig för en sådan idrottsprestation?

- När man står där innan startskottet så tänker jag på att allt som jag vill ska fungera. Man fokuserar på uppgiften och tänker igenom alla scenarier, speciellt allt som kan gå fel. Kan låta lite negativt men för mig fungerar det, tar bort pressen lite.

Vad händer härnäst?

- Dokumentärfilmen har ju visats så lite intervjuer i samband med det. Vi har några stopp kvar med Frösunda on tour, Stockholm, Malmö och Uddevalla. Därefter Funki models-catwalk i Stockholm den 8 september. Sen kommer jag att föreläsa runt om i landet under hösten. Kommer prata om mitt liv och vad som format mig som person. Jag hoppas att jag därigenom kan inspirera andra till att testa gränserna för vad man tror man klarar.

Text: Yrsa Holmén

© Frösunda Omsorg AB Postadress: Box 708, 169 27 Solna Telefon: 010-130 3000 info@frosunda.se Cookieinformation