Välj område du vill söka inom

[X]
Frösunda Cup - fotbollsfest för ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Frösunda Open Cup - en riktig fotbollsfest!

Under helgen samlades 250 fotbollsspelare tillhörande 20 lag för att spela om vinst i Frösunda Open Cup i Uddevalla. Cupen lockade runt 75 besökare och bjöd på kämparanda, gemenskap och härligt väder.

Det var tillsammans med Oddevold IK som Frösunda för andra året anordnade spelen som riktar sig till ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som autism, ADHD och Aspergers syndrom. Cupen spelades i sex divisioner där det vinnande laget blev Grunden BOIS.

- Vårt gemensamma mål är att engagera unga förmågor med funktionsnedsättningar att bli aktiva inom idrotten. Därför är det jätteroligt att intresset för cupen har vuxit så att det i år var dubbelt så många som deltog. Alla jag pratade med var glada och nöjda och ville delta även nästa år, vilket känns jättekul, säger Niklas Bergström från Frösunda som var prisutdelare och arbetade som funktionär under dagen.

Till cupens lirare utsågs Hans Lundström som spelar för Grunden BOIS.

- Hans gjorde en grym insats som målvakt. Med sin positiva attityd motiverade han hela laget. Han visade ett otroligt engagemang, därför var han självklar som årets lirare i Frösunda Open Cup 2012, fortsätter Niklas Bergström.

Anna-Lisa Vidarsson från Oddevolds IK kommenterar dagen:

- Det är otroligt att se den glädjen som idrotten ger. Det här ska vi definitivt göra igen. Det bästa var alla kämpande ungdomar som gjorde allt för att vinna sina matcher. Härligt också att se glädjen även om de förlorade. Inför nästa år hoppas vi på att ännu fler lag ska delta och att ännu fler ska komma och heja.

Mer om Frösunda Open Cup

Frösunda Open Cup arrangerades i år för andra året. De flesta lagen kom från intresseorganisationer RBU och FUB i södra Sverige. Under årets upplaga var det rekordmånga lag som spelade. Av 24 anmälda lag var det 20 stycken som deltog. Förra året var en succé trots ihållande regn, men i år visade sig vädret från sin goda sida och det var uppehåll och sol till prisutdelningen då det började dugga lätt.

© Frösunda Omsorg AB Postadress: Box 708, 169 27 Solna Telefon: 010-130 3000 info@frosunda.se Cookieinformation