Välj område du vill söka inom

[X]

Team Frösunda inspirerar till konstnärligt skapande

Just nu jobbar Inuti konstverksamhet för fullt på en utställning som kommer att visas i London under Paralympics i augusti i år. Temat på utställningen är rörelse och uttrycket är måleri på duk. För att få motiv och inspiration besökte några av deltagarna rullstolsrugbylandslagets träning för att fota och fånga rörelsen i det tuffa spelet. Stefan Jansson från Team Frösunda ledde träningen.

Utställningen ska visas i Svenska Sjömanskyrkan som är placerad inom olympiaområdets närområde och kommer att fungera som en mötesplats under spelen. Anneli Aaltonen Krantz är den som leder projektet i Ateljen:

- När vi fick förfrågan att delta i utställningen i London tackade vi glatt ja. Under arbetets gång tog vi reda på vilka idrotter som skulle representeras från Sverige och vi blev nyfikna på rugby. Vi fick kontakt med Team Frösunda och har nu deltagit på en träning med rullstolsrugbylandslaget där flera av deras idrottare ingår. Vi tog med kameror och ritblock. Det var spännande och vi fick med oss många intressanta bilder. Ett fotografi har resulterat i en målning som ska visas under Londonutställningen.

Idrott och konst -en bra kombination enligt Fredrik Finnmark, sportchef i Team Frösunda:

- Att förena konst och idrott känns som ett roligt projekt och något vi gärna vill stödja genom att se till att konstnärerna får möjlighet att besöka våra idrottare under träning eller match. Förutom rugby ska de även besöka några av våra simmare och bordtennisspelare. Jag har sett flera verk som konstnärerna gjort och de är mycket begåvade. Att tavlorna ska ställas ut under Paralympics som ju flera av våra idrottare just nu siktar mot, känns jätteroligt.

Konst och idrott knyts samman

- Samarbetet känns så givande att vi hoppas på en fortsättning. Vi vill dokumentera flera träningstillfällen och olika idrotter inom Frösundas verksamheter. Ett utbyte där konst och idrott förenas, avslutar Anneli Aaltonen Krantz. 

Se utställningen den 7 juni

Innan utställningen, Rörelse, åker till  London kommer den att ställas ut i Stockholm.
Den 7 juni kl 14.00 till 19.00 är du välkommen till Vernissage på Mosaikteatern på Virkesvägen 7 i Hammarby Sjöstad.

Text: Anna Burlage Sjöberg

© Frösunda Omsorg AB Postadress: Box 708, 169 27 Solna Telefon: 010-130 3000 info@frosunda.se Cookieinformation