Välj område du vill söka inom

[X]
Personlig assistent och kund på promenad

Vi tar ansvar för assistansen!

Tyvärr kunde inte Kommunal och Vårdföretagarna enas och Kommunal har lagt nyanställningsblockad. Detta gäller för 7 företag inom branschen Personlig assistans, däribland Frösunda. Frösunda tar ansvar för att i detta läge på bästa sätt säkerställa att den personliga assistansen fungerar.

Kommunal och Vårdföretagarna förhandlar sedan några veckor om årets löneavtal för personliga assistenter. Frösundas förhoppning var att parterna skulle kommit överens utan konflikt men tyvärr hann man inte komma fram till en överenskommelse innan 20 april. Nu fortsätter förhandlingarna mellan Kommunal och Vårdföretagarna.

- Vi hoppades att parterna skulle ha kunnat lösa detta utan konflikt. Nu följer vi de fortsatta förhandlingarna. Det viktigaste för oss i detta läge är att ta ansvar för och på bästa sätt säkerställa att den personliga assistansen fungerar för våra kunder, säger Lena Alserud, HR-chef Frösunda.

Vad är nyanställningsblockad

Nyanställningsblockad är en facklig förhandlingsåtgärd som innebär att arbetsgivare blockeras från att nyanställa personal. I detta fall innebär det att Kommunal uppmanar sina medlemmar att inte ta anställning hos arbetsgivaren.

Text: Yrsa Holmén

© Frösunda Omsorg AB Postadress: Box 708, 169 27 Solna Telefon: 010-130 3000 info@frosunda.se Cookieinformation