Logga in

Till toppen av sidan

Dalagatan

Frösunda Dalagatan vänder sig till dig som genom en olycka, yttre våld eller sjukdom fått en hjärnskada.

Hos oss är det vanligt att kunden har bekymmer med sitt språk, minne, koncentrationsförmåga, exekutiva funktioner och perceptionsstörningar.

Bred kompetens

Dalagatan är en inarbetad och väl fungerande verksamhet med kompetent personal. Individanpassning, personligt engagemang och ett respektfullt bemötande av dig som kund är några av grundstenarna. I teamet finns bland annat sjukgymnast, arbetsterapeuter, hantverkspedagog och rehabassistenter. Vi utgår från dig och dina behov när du är hos oss, i aktiviteterna innebär detta att aktiviteterna sker både i grupp och individuellt.

Individuellt veckoschema

Vi tror att vägen tillbaka till ett aktivt liv är att lära känna sig själv, sina förmågor och begränsningar efter skadan.  Hos oss får du möjlighet till olika aktiviteter som syftar till att ta tillvara och utveckla både fysiska och kognitiva funktioner. Samtidigt fyller verksamheten en viktig social funktion genom att ge struktur i vardagen och grupptillhörighet.

Du får möta andra med likartade erfarenheter, träna din sociala förmåga och få stöd i hur hantera vardagliga problem tillsammans med teamet på Dalagatan.

Ditt schema kommer att vara individuellt anpassat utifrån dina behov och intressen. Aktiviteter görs i grupp och individuellt. Om du önskar praktisera på din tidigare arbetsplats eller annan arbetsplats kan vi vara dig behjälplig i detta och handleda på plats.

Vi erbjuder aktiviteter och arbetsuppgifter inom följande områden:

  • Kompetensutveckling
  • Tillverkning av produkt i till exempel trä och/eller textil
  • Data
  • Friskvård
  • Gruppgymnastik
  • Sjukgymnastik
  • Konferens

Dalagatan ligger centralt i Stockholm med goda kommunikationer med buss, tunnelbana och tåg. I entrén ligger vår butik som är öppen för allmänheten, vardagar mellan klockan 10-15. I butiken säljer vi egentillverkade produkter.  

Vägen till oss går via kommunens LSS-handläggare

Du skall vara berättigad till insatsen Daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS): 1:1 § LSS och 9:10 § LSS. Personkrets 2. I enlighet med socialstyrelsens tillstånd har vi 17 platser (heltid).

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Nyheter