Logga in

Till toppen av sidan

Personlig assistent till centrala Göteborg (timvikarie)

2020-04-22 | Västra Götaland | Medarbetare | Personlig Assistans

Platser: 1


Personlig Assistans – vad innebär det?
 
Personlig Assistans handlar i grund och botten om engagemang. Ett engagemang för en annan medmänniska som behöver hjälp med de saker i vardagen som många tar för givet, exempelvis att klä sig själv, att ta en promenad, att överhuvudtaget få vardagen att fungera. Personliga assistenter gör skillnad för människor – på riktigt.
 
Som personlig assistent förväntas du ha empatisk förmåga och en god förståelse för vad ett adekvat bemötande innebär för varje kund. Din vilja att ta ansvar och engagera är vad som ger våra kunder en kvalitativ assistans. Din arbetsplats är där kunden befinner sig vilket ger ett varierande och händelserikt arbete.
 
Vad erbjuder Frösunda medarbetare?
 
  • Ett arbete där du får utveckla din kommunikationsförmåga
  • Ansvarstagande – ansvar ger trygghet för kunden
  • Ett varierande arbete där den ena dagen inte är den andra lik.
  • Ett kundnära arbete
  • Interna utbildningar - Frösundaakademin

 
Vad innebär tjänsten?

Jag är en man i fyrtioårsåldern i centrala Göteborg som lever med en förvärvad ryggmärgsskada sedan lång tid tillbaka. Detta innebär att jag saknar rörlighet från bröstet och nedåt samt begränsad rörlighet i armar och händer och är därför i behov av personlig assistans. Jag använder mig av rullstol för förflyttning. Några av mina intressen är idrott, teknik, film och musik. Jag reser gärna när möjlighet finns. Gemensamma intressen är trevligt, men absolut inget krav. Jag både röker och snusar och det kräver att detta inte är till bekymmer för dig.

Det praktiska arbetet består bland annat av påklädning, hygien, matlagning, städning och andra vardagliga praktiska göromål som jag inte kan utföra på egen hand utan assistans. Majoriteten av arbetet utförs i hemmet. Det finns tillgång till hjälpmedel, exempelvis taklift samt höj- och sänkbar säng, men det bör påpekas att det förekommer några moment som kräver god fysisk. Delar av arbetsdagen är förhållandevis rutinbunden och därför uppskattas en förmåga att snabbt lära sig dessa rutiner för att underlätta för oss båda. Eftersom jag själv instruerar men inte kan demonstrera krävs god svenska för få det att fungera praktiskt. Noggrannhet, lugn och förmåga att arbeta både efter instruktioner och mera självständigt är fördelaktigt.
 
Anställningsform: Timanställning


Välkommen med din ansökan, urval kommer ske löpande.

Kontaktpersoner:

Madeleine Jönsson , Rekryteringsspecialist
Telefon: 010-1303249

Tanja Malmqvist , Verksamhetschef
Telefon: 010-130 33 75


Ansök direkt genom att fylla i nedanstående formulär: