Logga in

Till toppen av sidan

Att få ansvar gör att vi känner oss delaktiga!

Nu har det gått sex månader sedan Frösunda Omsorg tog över Ekbacken hus H. Under detta halvår har bland annat värderingsledare utbildats. En värderingsledare har ett extra ansvar i att säkerställa att vi arbetare med kundens fokus i våra verksamheter. Läs här hur de har upplevt de första halvåret med Frösunda som utförare på Ekbacken.

Vi är värderingsledare på Ekbackens äldreboende i Sundbyberg. Alla har arbetat länge på Ekbacken eller inom äldreomsorg.

Vi har sett hur media skriver om Ekbacken sedan Frösunda tog över. Vi tycker det som skrivits är orättvist mot oss och alla andra som arbetar här. Visst veckorna efter övertagandet var jobbiga, men vi som har jobbat på Ekbacken länge minns hur det var i det förra övertagandet. Då var det också stökigt.

Vi ville skriva den här artikeln nu för att berätta vår syn hur det är att arbeta på Ekbacken idag.

Visst är det så att allt inte är perfekt än men det har bara gått sex månader efter övertagandet. Vi tycker att vi har en bra dialog med våra chefer. Just nu går vi som är värderingsledare en utbildning på Frösundas huvudkontor och då har vi även träffat Frösundas ledning och de lyssnar också på oss. De vill veta vad tycker.

Till och börja med vill vi berätta att bemanningen på Ekbacken fungerar bra och den har fungerat bra hela sommaren, även om vi har hört att vissa sprider rykten om att det inte är så. Även om någon är sjuk vet vi att det går att lösa situationen. Fungerar bemanningen bra så går allt att lösa och vi kan samarbeta över avdelningarna.

När Frösunda tog över införde de också en poolrad som gjorde att vi kunde behålla våra tjänstgöringsgrader. Poolraden skapar också möjligheter för oss att göra aktiviteter med kunderna. På Ekbacken har vi bra aktiviteter både i trädgården och på Ekens hjärta.

Det är väldigt bra att vi på boendet har fått ansvar själva för att beställa saker. Sedan Frösunda tog över kan vi beställa frukt, mat, tvättmedel och annat som kunderna behöver utan att vi ska vara snåla. Att få det ansvaret gör att vi känner oss delaktiga.

Vi tycker det är bra att cheferna är ute på avdelningarna och lyssnar på oss. Varje vecka har vi möjlighet att reflektera tillsammans med chefen. Vi känner att chefen är närvarande och hjälper oss.

Visst finns saker som kan bli bättre.  Men vi vill att de som har sina närstående på Ekbacken ska veta att vi som jobbar här trivs och vi vill utveckla Ekbacken tillsammans med Frösunda.

 

Nadrah Norali

Iman Ibrahim

Ali Husseini Abdulah

Marin Malki

Naznet Woldghiorhis

Aster Tewelde

Kaija Utrainen

Sussana Tchini

Hikmat Al-Badei

Sihem Ben OÄthman

Ghidey Ghbrehiwet

Rigat Ekubumichael

Saba Bahta

Djini Dembo

Rute Fesha

Hayat Kamel

Tongkoaw Degirmenchi

Gianina Cancino

Tina Westberty

Annam Asad

Johanna Karlhem

Anne Tuomela

Mali Bolin

Kerstin Lesley

Gayane Tadevosyan

Yohannes Ghebrehiwot

Eru Kidnane

Carina Lidström

Samiel Beyene

Elsa Tekle

Said Hosseini

Victoria Gharfourza

Hibo Mursal

Ramon Yago

Luz Canete

Rebecca Falk

Danka Wotoch

Kanar Ahmad

Hanoud Gabriel

Askalu Tewelde