Logga in

Till toppen av sidan

"Att kunden bestämmer ger oss frihet"

Efter en turbulent uppstart har oron vänts till energi, arbetsglädje och framåtanda på gruppbostaden i Gävle där Hanna Eriksson jobbar. Hon har själv varit aktiv i att utbilda kollegorna i vad Frösunda står för och hur de kan omsätta värderingarna till beteenden i vardagen.

– Det ger mycket variation och frihet att jobba utifrån att kundens bestämmer. Det gör jobbet otroligt utvecklande.

– Kunderna och deras närstående märker att vi har gjort förbättringar. Jag hade nyligen ett genomförandeplansmöte med en kund och hans mamma. Mamman berättade att hon hade varit väldigt skeptisk till Frösunda tidigare. Nu ser hon ser vilka förändringar som skett och hur hennes son har kunnat utvecklas.

– Jag hade en föreläsning för medarbetare och kunder om Frösundas värdeord. Det var väldigt uppskattat! Värdeorden beskriver så väl hur vi ska jobba. Vi måste vara nyfikna för att förstå hur vi ska arbeta och vi måste alltid respektera varandra. Vi behöver också känna engagemang och brinna för det vi gör annars är det inget kul. Och det stämmer ju även för livet i övrigt.

– Medarbetarna har blivit mer positiva, optimistiska och framåt. Vi har haft det tufft med mycket turbulens, men nu har vi landat och det känner medarbetarna också. Det säger mycket om vad Frösunda står för.