Logga in

Till toppen av sidan

Bemötandet som gör skillnad för kunderna

Medarbetarna på Solrosen, en enhet på gruppbostaden Lundgrens väg i Falkenberg, hade nyligen en mycket positiv återträff med handledarna Anders Jonsson och Ros-Mari Seidlitz från Frösunda Omsorgs kvalitetsavdelning. Vid återträffen beskriver medarbetarna med stolthet hur de lyckats göra skillnad för kunderna, genom att ändra sitt eget bemötande.

”Vi har förstått att det handlar mycket om vårt bemötande och vårt sätt att agera i mötet med kunden. Det gör att kunden nu känner sig viktig och märker att vi bryr oss på riktigt. Vi blir gladare när vi ser att kunden blir gladare, och att kunden blev lugnare då vi blev lugnare och tryggare i vårt sätt att bemöta.

När vi förmedlar något nu så förmedlar vi det positiva till kunden oftare. Tidigare fastnade vi i det negativa och det blev jobbigt för oss alla.

Chefen har varit närvarande på alla möten och hållit det vi pratat om levande, och drivit denna utveckling framåt. Då vi träffades första gången för tio månader sedan var läget helt annorlunda. Det var jobbigt och det var lätt att falla in i att bara prata om det som var jobbigt och på det sättet ’dra ner varandra´.

Vi har fått göra en resa i vårt sätt att tänka. Nu är vi mer nyfikna på hur kunden tänker och det märker kunden. En av våra medarbetare berättar frimodigt att ’Jag tänker annorlunda nu när jag är på arbetet, förr gav jag tusan i att tänka´”

Vi önskar medarbetarna på Solrosen lycka till i deras fortsatta arbete!
Anders Jonsson och Ros-Mari Seidlitz