Logga in

Till toppen av sidan

Från Excel till omsorg – Frösundas CFO på praktik i Lomma

På Frösunda Omsorg arbetar vi med ett väldigt tydligt kundlöfte – här bestämmer kunden. Men för att förstå vad det innebär i praktiken måste man möta kunder, och lyssna till kunderna och deras behov.

För på riktigt förstå vårt koncept till fullo är det obligatoriskt för alla som arbetar på huvudkontoret i Solna att genomföra ett antal praktikdagar i företagets verksamheter. Hans Aulin, CFO på Frösunda, gjorde sin ena praktikdag på vård- och omsorgsboendet Orion i Lomma.

Under dagen kom tidningen Sydsvenskan förbi och passade på att prata med medarbetare på Orion så väl som Hans under dagen för att ta del av hans erfarenheter från verksamheten och att arbeta med omsorgen istället för det ekonomiska en dag.

– Jag har varit här i tre timmar nu och på den här korta tiden har jag kunnat se att vi jobbar precis som det är tänkt – det är kunden som bestämmer, säger Hans Aulin till Sydsvenskan.  

Hans, som inte har någon bakgrund inom omsorg sedan tidigare, fick godkänt av vårdbiträdet André Bergström, hans handledare för dagen.

– Han gör ett jättebra jobb, honom anställer vi direkt, säger vårdbiträdet André Bergström.

Läs hela artikeln här.