Logga in

Till toppen av sidan

”Jag tycker det är så roligt med våra utflykter!”

Frösundas äldreboenden i Lomma gör regelbundet olika utflykter. Den 14 och 15 november var det dags för de boende på Orion att göra sin årliga utflykt till ”Vellingeblomman”, en handelsträdgård i Vellinge, söder om Malmö, som bjuder på en härlig julmarknad.

Med på resan till Vellingeblomman var merparten av kunderna som tillsammans med medarbetare vandrade eller åkte runt bland julpynt och julgodis. Så här strax innan advent, bjöd promenaden verkligen in till att kika runt bland hundratals varianter av julpynt, allt från klassiska tomtar och julgranskulor till stickade möss med tomteluva.

Kunderna och medarbetarna fick beundra de vackra julkrubborna, där en var förstärkt med levande åsnor som statister. De hälsade även på söta kaniner och beundra de färgglada karparna i sin damm. Efter alla intryck bjöd Frösunda på lunch. Därefter var det dags att åka hem till Lomma igen. En av de glada julshopparna som var med på resan var Ingrid Jepsson, som bor på Orion 2.

– Jag tycker det är så roligt med våra utflykter, som vi gör på Orion. Hit till Vellingeblomman åkte vi ofta med familjen, när mina barn var små, och ibland också med barnbarnen. Det är ju ett tag sedan förstås, så det var kul att få komma tillbaka. Jag är ju 86 år så barnbarnen är ju knappast inte heller några barn längre, sade Ingrid med ett leende och rullade vidare i rullstolen med hjälp av Jessica Lundberg, aktivitetsansvarig på Frösundas boenden i Lomma.

 

Text: Anders Annerfalk