Logga in

Till toppen av sidan

Kunderna bjöd in Frösunda Omsorg för att få veta mer om hjärnan

När kunderna på serviceboendet Torget hörde att både medarbetare och närstående fått lyssnat till Beata Terzis föreläsning ”Hjärnkraft och hjärnsvikt”, tog det inte lång tid innan de också ville träffa Frösunda Omsorgs sakkunniga inom kognition.

Vanligtvis föreläser Beata Terzis, sakkunnig inom kognition, för Frösunda Omsorgs medarbetare och närstående. Men nyligen blev hon inbjuden till serviceboendet Torget för att träffa kunderna. Under avslappnade former samtalade de om kognitiva funktioner och om hur hjärnan fungerar.

– Det var häftigt att kunderna ville att jag skulle komma. Sju av elva kunder var med och vi hade en dialog där alla deltog på ett eller annat sätt. De hade tankar och funderingar kring allt. Många frågade om känslor – hur kommer det sig att man blir ledsen till musik? Varför blir man ledsen tillsammans? säger Beata Terzis.

Under samtalet beskrev kunderna vad de gjorde när de hjärnvilade och Beata frågade hur medarbetare skulle kunna bli ännu bättre i dessa situationer.

– Vi pratade också om samma svårigheter och hur man kan lösa det på olika sätt. Någon använde sin mobil som hjälpmedel, en annan hade jättebra minne och någon behövde hjälp från medarbetare att skriva på lappar. Det kändes bra att bli inbjuden till en grupp med enbart kunder och jag tror det är något vi kan utveckla ännu mer, avslutar Beata Terzis.


Text: Hanna Larsson