Logga in

Till toppen av sidan

”Stefan – han med hunden”

Ett återkommande trivselinslag på Orion och Vega är trubaduren Stefan Lindhe, för våra kunder nog mest känd som ”Stefan – han med hunden”.

- När jag var riktigt liten, hälsade jag ofta på min morfar, och det bästa jag visste var när han sjöng och spelade för mig. Det var ofta gamla skillingtryck, som t.ex. ”I en sal på lasarettet” och även om det mest var sorgliga sånger så är de musikstunderna med morfar ett ljust minne för mig.

stefan - han med hunden

Stefan har under många års tid regelbundet förgyllt vardagen med en timslång musikstund, som på temat ”Minnenas musik” på ett mycket personligt sätt spelar och sjunger melodier som får minnen att titta fram. Så här i jultid blir det förstås mycket musik med jultema, och repertoaren innehåller allt från Yngve Stoors klassiker ”Sjömansjul på Hawaii” till en rockig version av ”Jingle Bells”.

- Jag har alltid tyckt om att spela och sjunga, säger Stefan.

-Jag vet ju själv hur viktigt det är med musik, och hur en melodi eller en sång kan väcka minnen till liv. Därför är det så roligt att jag i ett samarbete mellan ABF och Frösunda får jobba med det här även på Orion och Vega.

Och hunden, för de är ju en duo, det är Piltur, en 13 år gammal isländsk fårhund, som alltid är med Stefan på hans framträdanden.

- Ja, vi jobbar ihop, säger Stefan med ett skratt.

- Jag sjunger och spelar, och Piltur går runt och är social. Han är bättre på det än att sjunga. 

stefan lindhe med hunden