Logga in

Till toppen av sidan

”Till eftermiddagskaffet tar jag mig en whisky ibland”

I ett hörn av våning tre på Orion i Lomma sitter Aina Jeppson och Inger Thelaus och småpratar. De har båda bott på äldreboendet Orion sedan det öppnade 2014 och är mycket nöjda med sin vardag.

– Här är fantastiskt, säger Aina spontant och tillägger:

– Jag skulle aldrig vilja bo någon annan stans.

– Ja, jag trivs också väldigt bra. Jag har bott i Stockholm i alla år, ja, jag är till och med född där och kunde inte i min vildaste fantasi tänka mig att flytta, säger Inger och fortsätter:

– Men min dotter bor här i närheten, och det var hon som en dag bara sade att ’nu mamma, nu har jag ordnat plats åt dig på ett fint boende i Lomma’ och så blev det. Det har jag aldrig ångrat!

De båda tystnar några sekunder och tittar ut. Genom de stora fönstren ser vi en del av den lummiga trädgården och lite längre bort den nya centrumbebyggelsen i Lomma. Höstfärgerna dominerar i träden och luften är klar och hög.

– Tänk, här är så fint, säger Aina och pekar ut.

– Kan man verkligen ha det bättre? Här får jag rå mig själv men får ändå en fin hjälp av personalen. När jag vaknar ligger jag en stund kvar och tittar på morgonnyheterna på TV. Jag kliver sedan upp när jag vill, och äter frukost. Maten är bra och till eftermiddagskaffet tar jag mig ibland en liten whisky. Det tycker jag kan vara gott ibland, avslutar Aina med ett leende.


Text och foto: Anders Annerfalk