Logga in

Till toppen av sidan

"Det är väldigt lätt att uttrycka sig med färger och motiv"

I dagarna besökte vi Glädjevägen i Hässelby och träffade Sandra, en glad tjej som gillar konst. Favoritmotivet är hästar och intresset för att måla började redan när hon gick på dagis.

– Jag gillade att blanda färger och sådär. Jag målar gärna hästar, jag har ett väldigt stort intresse för hästar och står i kö för att få rida igen. Men just nu målar jag en tavla med ett blått växthus och mycket frukt och grönt. Vi odlar själva på verksamheten, så jag fotar det vi odlar och sedan tecknar jag av det.

Sandra berättar vidare att konsten och skapandet betyder allt för henne.

– Utan det skulle man inte ha något att göra på dagarna. Det är väldigt lätt att uttrycka sig med färger och motiv. Många tavlor som jag målar hänger på boendet. Jag har inte ställt ut några tavlor än, men det skulle jag vilja göra.

På Glädjevägen har Sandra bott sedan 2012. Hon berättar att hon trivs väldigt bra på boendet och visar med stolthet upp sin egen lägenhet där det finns många målningar i glada färger.

– Jag trivs jättebra här och jag trivs bra med medarbetarna. Jag tycker de lyssnar för det mesta. 

Förutom att måla tycker hon om musik. I lägenhet står även ett piano och det händer att hon sjunger när hon spelar.

– Pianot fick jag av Maja, hon jobbade här förut. Det skulle vara roligt att skriva en egen låt, det har jag inte gjort än. Vissa medarbetare brukar spela piano – men jag tycker att jag kan mest, avslutar Sandra.

 

Text: Hanna Larsson