Logga in

Till toppen av sidan

Frösundachefer praktiserade i Falkenberg

Tre av Frösundas chefer i ledningsgruppen, Hans Aulin, CFO, Benjamin Ernryd, CIO, och David Fredriksson, kommunikationschef, gjorde praktik på omsorgsenheterna i Falkenberg i måndags, för att bilda sig en tydligare uppfattning om omsorgen och situationen där.

Reportern Håkan Bergström på Hallands Nyheter, som löpande har rapporterat om Frösundas verksamhet i Falkenberg, träffade Hans Aulin under chefspraktiken för en intervju om hur Frösunda nu tacklar de frågor och den kritik som riktats mot Frösunda. Artikeln publicerades igår tisdag i Hallands Nyheter.

Reportern beskrev i artikeln bakgrunden till besöket, att tre högre chefer från vårdföretaget Frösunda besökte Falkenberg i går för att lära känna omsorgen bättre, för att cheferna ska skaffa sig en förankring i det vardagliga arbetet.

Frösundas Hans Aulin praktiserade på Kärrebergs gruppboende i Vessigebro och fick frågan om hur Frösundas verksamhet fungerar i Falkenbergs kommun. Han svarade att det överlag var bra, men att enstaka enheter inte har levererat det de ska. Frösunda har dragit igång ett omfattande program för att komma till rätta med problemen. Utöver att det nu tillfälligt finns ett antal duktiga ledare på plats så måste Frösunda få till stånd en bestående förbättring med ett fungerande ledarskap.

Reportern tog även upp det kommunala vite som riktats mot Frösunda, på grund av att omsorgen inte fungerar för en person på ett gruppboende. Hans svarade att vitet är ett påtryckningsmedel och att Frösunda självfallet vill lösa det fort så att omsorgen blir så bra som möjligt, men att det kan ta ytterligare några veckor.

En annan fråga gällde varför Frösunda kallar de boende för kunder och om man kan förledas att tro att vi ser affärsmässigt på de boende. Hans förklarade att det handlar om att markera en relation där det är individen, kunden, som bestämmer, och att vi vill göra detta tydligt. 

En del av artikeln tog upp lönefrågan inom omsorgen, något Hans Aulin kommenterade med att det är en större samhällsfråga för vård, skola, omsorg och andra välfärdsområden, som är viktiga men som inte Frösunda enskilt kan lösa. Framförallt kan Frösunda ge intressanta arbetsuppgifter, som också ger möjlighet till en karriär inom företaget om man är engagerad, förklarade han vidare.

Reportern Håkan Bergström frågade också om Hans Aulin är stolt över att arbeta inom Frösunda? Han svarade:

”Absolut. Jag återvände till Frösunda för ett halvår sedan, just eftersom det är ett så viktigt arbete. Vi gör en insats för 3 000 utsatta människor varje dag.”

Hans berättade slutligen att en sak som haft betydelse för hans vägval var att en av hans äldsta och bästa vänner, Mattias, har Downs syndrom. Hans menade att han nog betytt mycket för honom, men att han också har betytt väldigt mycket för Hans. 

Chefspraktiken är en återkommande del av företagets utbildningsprogram och den ledarskaps- och kvalitetsutveckling som Frösunda Omsorg bedriver internt.

Läs artikeln i sin helhet här: Hallands nyheter