Logga in

Till toppen av sidan

Långväga gäster inspirerades på Dalagatan

En delegation från Tokyo besökte en av Frösunda Omsorgs dagliga verksameter för att lära mer om arbetssätt, metoder och även synen på individer med funktionsnedsättning. Mötet var väldigt positivt och kommer troligen att resultera i återkommande besök.

I måndags besökte en delegation från Tokyo vår dagliga verksamhet på Dalagatan. Syftet med besöket var att hämta inspiration utifrån så väl synsätt som arbetssätt. Besökarna var läkare, sjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, vårdare och administrativ chef – så frågorna handlade om allt från funktionsbevarande metoder och tankegångar till ekonomiska undringar.

- Det var väldigt intressant att få höra hur synen på människor med funktionsnedsättning skiljer sig åt mellan våra länder, och få bekräftat hur långt vi har kommit i vårt arbete – även fast vi fortfarande har kvar mycket att utveckla här i Sverige, berättar Åsa Caesar, verksamhetschef på Dalagatan och AL-gruppen.

Delegationen besökte även andra verksamheter i Stockholm och skulle därefter till Finland för vidare studiebesök. Med stor sannolikhet kommer de även tillbaka för att hämta vidare inspiration i sitt arbete med att utveckla omsorgen om individer med funktionsnedsättning. 

 

Text: Cecilia Eckervig