Logga in

Till toppen av sidan

Nytt samarbete ska hjälpa fler i arbete

I januari inledde Frösunda Omsorg ett samarbete med Arbetsförmedlingen med syftet att hjälpa människor till rätt jobb, praktik eller utbildning. Redan nu har Frösunda ordnat flera anställningar, bland annat till Mohammad Shah Mirzaie som vi träffade på restaurangen Sandwich i Kista.

Frösunda Omsorg har i mer än 20 år arbetat för att alla människor ska få en självklar plats i samhället. Med fyra affärsområden: Personlig assistans, Funktionsnedsättning, Individ och familj samt Äldreomsorg, erbjuder nu Frösunda två nya tjänster tillsammans med Arbetsförmedlingen med syftet att på olika sätt hjälpa fler i arbete.

– Den ena tjänsten STOM – Stöd och matchning, handlar om att hitta rätt jobb till dem som beviljats stöd och matchning. Vi har ett stort kontaktnät inom alla branscher och våra engagerade arbetskonsulter skräddarsyr ett åtgärdsprogram utifrån personens behov och önskemål, säger Gita Olsson, projektchef på Frösunda Omsorg.

En av de som fått hjälp av Frösunda STOM är Mohammad Shah Mirzaie. Han kom i kontakt med Frösunda via en mässa hos Arbetsförmedlingen, vilket i dag har resulterat i en anställning på restaurangen Sandwich i Kista.

– Det har gått jättejätte bra, alla mina förväntningar uppfylldes av Frösundas insatser. Alla måste jobba för att kunna leva, jobb är jätteviktigt. Jag är jätteglad att jag har fått jobb här, det är väldigt intressant och jag ser att det kan leda till ett fast jobb, säger Mohammad efter sin fösta dag på Sandwich.Restaurangen vars specialitet är iransk sandwich, öppnades för fyra år sedan och ägs av Nikan Taghavi. För honom väcktes intresset av att hjälpa Mohammad efter flera samtal med Frösunda Omsorg.

– Den här restaurangen har inte så stor omsättning, men självklart ska vi hjälpa till om vi har möjlighet. Mohammad behöver lära sig språket och arbetet, och han kommer hjälpa oss här på restaurangen, säger Nikan.

– Det är fantastiskt att hitta arbetsgivare som har hjärtat och ser det som en samhällstjänst, inflikar Gita Olsson.

För medarbetarna på Sandwich känns det bra att få chansen att hjälpa Mohammad. Nikan är positivt inställd till samarbetet med Frösunda och rekommenderar fler arbetsgivare att hjälpa till.

– Det känns bra och är trevligt att ha Mohammad här, avslutar Nikan.


Läs mer om Frösunda STOM här.

 

Text och foto: Hanna Larsson