Logga in

Till toppen av sidan

Rapparen Niklas: Jag tycker det är jätteroligt att bo här

För Niklas är det viktigt att få bestämma själv – att få vila när han vill och skriva låttexter när han känner för det. Sedan 2011 har han bott på gruppboendet Parkgatan i Lycksele, och här känner han att medarbetarna både ser och lyssnar till honom.

– Jag tycker det är jätteroligt att bo här. Man kan få mycket uppmärksam av personalen. Jag får bestämma själv, berättar Niklas.

Han beskriver sig som en snäll och väldigt omtänksam person som gillar att skriva och rappa. Vid 12 års ålder började Niklas att skriva och sedan dess har han fortsatt.

– Jag har skrivit jättemånga låtar och har en hel pärm med låtar. Jag skriver på svenska och lite på engelska. Än har jag inte uppträtt men det är en stor önskan. Personalen brukar lyssna när jag rappar och de blir helt tårögda. Låtarna brukar jag spela in i min telefon.

Förutom att skriva låttexter och rappa gillar Niklas att lyssna på musik, gärna hiphop där favoritartisten är den svenska hiphopduon Ison och Fille. Andra intressen som han har är att städa, möblera om och träna.

– Jag tränar på ett gym i Lycksele, både styrka och kondition. Men för det mesta skriver jag. Just nu skriver jag om känslor och kärlek. Det är lite mer som en dikt, jag rimmar på vissa ställen, avslutar Niklas.


Foto: Privat
Text: Hanna Larsson