Logga in

Till toppen av sidan

Slutet för bingon? Jonasgården rockar loss!

Rockkonsert på äldreboende? Ja, näst intill i alla fall. När Frösunda Omsorgs säkerhetschef Anders Annerfalk besökte Jonasgården i Bjärred, bjöd verksamheten och kunderna på en show utöver det vanliga.

Nu blir sig Jonasgården aldrig mera lik. Tisdagen den 17 april var det dags för tvåmannabandet Anders & Erland (Larsson&Mauritzon) att inta scenen – nåja matsalen – på Jonasgården i Bjärred. Under en dryg timme spelade de båda herrarna så att svetten lackade, inte bara på dem själva utan säkert också på merparten av det dryga sextiotalet åhörare som hade samlats för denna lite mer ovanliga tisdagsaktivitet.

Anders på bas och Erland på gitarr bjöd på en spellista som väckte den tröttaste av den trötta. Låtar från när kunderna själva gjorde dansbanorna, och säkert även en och annan raggarträff, osäkra en gång i tiden. Det var allt från Owe Thörnqvists ”Varm korv Boogie” till Elvis Presleys ”Heartbreak Hotel”, ja till och med ”Jokkmokks Jocke” fick plats på scenen.

Kunderna satt artigt och lyssnade i början, men efterhand så släppte blygheten och det klappades händer, stampades takt och sjöngs med för fulla halsar. Ja, en kund bjöd till och med på solosång! När duon mot slutet släppte loss sin cover på Anita Lindbloms klassiker ”Sån’t är livet” visste jublet inga gränser.

Nej, frågan om det var slutet för bingon på Jonasgården är nog överdriven. Det finns plats för allt i Frösundas digra aktivitetslista, men en sak är klar efter att musikanterna hade ”tvingats” till ett tredje extranummer – det blir mer rock på Jonasgården!

Text och foto: Anders Annerfalk