Logga in

Till toppen av sidan

Marlene uppträdde på Dramaten med hjälp av Frösundas assistans

Vår kund Marlene Bergqvist har under vintern deltagit i en dansföreställning på Dramaten i Stockholm. I föreställningen bjuder de elva medlemmarna ur ensemblen av skådespelare, dansare och cirkusartister, några med och några utan funktionsvariationer, på en fartfylld föreställning med högt tempo.

Frågor som vi alla ställer oss, om hur livet kan förändras, får olika nyanser och spännande svar av medlemmarna utifrån deras mångskiftande bakgrunder. Svaren ges med mycket humor och värme, trots allvaret bakom.

 

Marlene berättar att hennes assistans och alla runt omkring henne, har möjliggjort att hon kunde tacka ja till den här uppsättningen på Dramaten. Tillsammans har Frösunda, deras verksamhetschefer och Marlene varit öppna och lösningsorienterade kring de utmaningar som uppstått under vägen. Vidare lyfter Marlene assistenternas vilja av att ge, liksom att se mervärdet i att delta på resan. ”Det behöver vara människor som kan se till det stora värdet” säger Marlene. För henne, liksom för många andra, är självförverkligande en viktig del för att uppnå välmående, att kunna utmana sig själv att testa något nytt.

 

Resan visar vikten av samverkan med assistenterna för att hitta återhämtning så att energin räcker till ”rätt saker” och att assistenterna tar initiativ till när de behöver stötta upp. Tack vare Frösundas assistans kan Marlene ha ett arbete och därigenom bidra till andra. ”Det blir en win-win när så många som möjligt får må bra”, avslutar hon.”