Logga in

Till toppen av sidan

Ett professionellt bemötande kostar inget extra.

En del tycker att det är underbart att få hjälp i vardagen och längtar till ett anpassat boende. Andra tycker att det känns jobbigt att behöva lämna sitt hem och sin trygga punkt i livet. Vi både förstår och respekterar det. Att känna att man är beroende av andras hjälp för att klara vardagen, är inte alltid lätt att acceptera. 

Att bli bemött med respekt, engagemang och nyfikenhet är avgörande för att du tids nog ska känna att du faktiskt trivs med ditt nya hem. På Frösunda Omsorg ger vi oss inte förrän du är nöjd. Vi gör allt vi kan för att du ska må bra och känna att varje dag är meningsfull. 

Vi låter dig vara den du är och anpassar oss efter hur du vill ha det. Genom att du inte bara får välja, utan också bestämma, hoppas vi att du kommer att trivas tillsammans med oss. 

Engagerad personal och en mobilfri arbetsplats.

Många tycker att det är kul att få vara med och göra vardagliga sysslor. Och eftersom det är roligare om man gör saker tillsammans, ser vi till att göra så mycket som möjligt ihop med dig. Från att fika till att fixa i trädgården. Anledningen är enkel, vi vill skapa en så varm och hemlik miljö som möjligt. Vårt sätt att skapa gemenskap bygger starkare relationer och vi får förtroende för varandra. Vi får chans att verkligen lära känna varandra och det i sin tur leder till trygghet och trivsel. Vi har heller inte med oss våra privata mobiler till jobbet, eftersom vår fokus ska vara på dig och inget annat. 

Nolltolerans mot dålig bemötande.

Man kan få intrycket av att dagens äldreomsorg har dåligt rykte. Ibland är det befogat, ibland inte. De missförhållanden som uppmärksammas berör oss alla väldigt djupt, och ingen människa ska behöva känna sig illa behandlad, åsidosatt, till besvär eller otrygg. Vi jobbar hårt för att alla som arbetar inom Frösunda Omsorg lever efter våra värderingar – respekt, engagemang och nyfikenhet. Vi har nolltolerans mot respektlöst agerande och omdömeslöst bemötande, och det är du som kund som avgör om vi inte levererar. 


Minnesvärda måltider varje gång.

En måltid innefattar så mycket mer än bara det som ligger på tallriken. Tillsammans dukar vi upp och skapar en hemtrevlig och inbjudande måltid. Det är en tid att umgås och känna gemenskap. Om du vill. En del trivs bäst om de får äta för sig själva och då ordnar vi givetvis det. Maten är välbalanserad, näringsrik och vällagad. Våra dietister och kostrådgivare tar fram kostscheman för att säkerställa att du får i dig all energi och näring du behöver för att kunna må så bra som möjligt. 

Läs mer om:

Det ska alltid finnas något att göra.

Hos oss är det du som bestämmer hur dina dagar ska se ut. Varje dag anordnas aktiviteter som du kan välja att delta i. Det kan exempelvis vara musikstunder, bingo, högläsning, dans och gymnastik. Eller så hittar du på något annat, som att gå på promenader, baka eller fixa i trädgården. Vissa föredrar att ha det mer stillsamt och då kan den perfekta aktiviteten vara att vi hjälper till med läsning av en tidning eller bok. Med vår hjälp kommer du märka att det mesta är möjligt. Vi uppmanar dock till att du ska göra några enkla rörelser varje dag, då det har visat sig ge goda resultat på minnet.

Spännande möten som sprider glädje.

Många av våra kunder har svårt att själva ta sig ut i samhället, så därför låter vi ”samhället” komma till boendet istället. Vi bokar regelbundet in musiker och låter olika hembygdsföreningar arrangera utställningar. Barns förmåga att sprida energi och glädje tar vi tillvara på, och samarbetar därför med närliggande skolor och förskolor. Vi skapar därigenom aktiviteter, så som att skolbarnen sjunger, spelar teater eller ställer ut kreativa skolprojekt hos oss. Många av våra boenden får besök av brukshundar, vilket är en uppskattad aktivitet. 

Vackra rum som känns som hemma.

De boenden som vi driver i egen regi, har vi haft möjlighet att påverka in i minsta detalj. Samspelet mellan färg, form och ljussättning skapar en lugn omgivning som är trivsam och som känns personlig. Alla rum är utformade för att skapa en hemtrevlig och bekväm miljö. Möbleringen är anpassad så att du trots fysiska begränsningar, kan ta dig fram utan att stöta på hinder. Många av våra badrum har röd toalettsits och rött kakel bakom toalett och handfat. Det fungerar som visuella ledtrådar och stöd för att du enklare ska kunna orientera dig, vilket ökar din självständighet. De boenden som vi driver på entreprenad av kommunen, har vi anpassat efter bästa förmåga.

Inspirerande utomhusmiljöer.

Utomhusmiljön och trädgårdarna på de boenden vi driver i egen regi, är utformade så att de är så varierande som möjligt. Här finns gräs att gå på, blommor som doftar, stenar att känna på och porlande vatten att lyssna till. Vi har anlagt gångar som gör det enkelt för dig att ta dig runt, även med rullator och rullstol. Vi odlar kryddväxter och grönsaker tillsammans med de som vill och våra odlingsbänkar är anpassade så att alla ska kunna påta i jorden. 

Genomförandeplanen – vårt facit för att du ska få som du vill.

När du flyttar in på ett av våra boenden, utformar vi en så kallad genomförandeplan tillsammans med dig. Vi går igenom vilken mat du gillar, vad du gillar att göra, dina vanor och om du har några speciella önskemål. Vi går även igenom hur du önskar att din sista stund i livet är. Allt detta, tillsammans med dina behov, är underlag till genomförandeplanen. Vill du att dina närstående också ska vara med när vi utformar planen, är det såklart upp till dig. Givetvis är det bara de som arbetar för dig, som får tillgång till innehållet. Genomförandeplanen gör det möjligt för oss att kunna utföra en service och omsorg, på det sätt som du vill ha den.

Självklart kan du ändra i genomförandeplanen om det är något du inte är nöjd med eller om du vill ha det på något annat sätt.

Våra medarbetare har rätt kompetens.

För att ge den bästa möjliga omsorgen är kompetensen hos våra medarbetare avgörande. Vi ser till att de har rätt kunskap och är uppdaterade med de senaste forskningsresultaten kring metoder och arbetssätt inom demensvård samt andra relevanta sjukdomstillstånd, liksom det normala åldrandet. Har du behov som kräver specialkompetens, så ser vi till att de som jobbar med dig, har rätt utbildning, så att du kan känna dig säker och trygg. Alla våra medarbetare får även stöttning av våra handledare i Frösundaakademin, vilket är vår egen utbildningsavdelning.

Stämmer detta verkligen? Så här tycker våra kunder.

Vad vi säger om oss själva, spelar kanske mindre roll. Det viktiga är vad våra kunder tycker och tänker. Läs om vad våra kunder säger här »