Logga in

Till toppen av sidan

Hanveden Vård- och omsorgsboende

I januari 2016 öppnade vi portarna till vårt nybyggda boende med 54 anpassade lägenheter för personer över 65 år med demenssjukdom eller stora omvårdnadsbehov. Här erbjuder vi en hemlik boendemiljö med vacker trädgård och en individuellt utformad vård och omsorg som utgår från varje persons behov och önskemål.

Boendemiljö

Boendet i södra Handen ligger i ett bostadsområde centralt beläget i Haninge kommun. Här kommer vi att erbjuda 54 ljusa och anpassade lägenheter på ca 32 kvadratmeter, alla med eget badrum. Här inreder man själv för att göra det personligt. På varje våning finns balkonger. De gemensamma utrymmena kommer att vara trivsamt möblerade för att skapa en hemlik miljö. Till boendet hör en trädgård med uteplatser, gångstråk, planteringar och möjlighet till egna odlingar.

Bemötande och omvårdnad

Varje person har en egen historia, sina intressen och önskemål och för oss är dessa viktiga. Det handlar om att föra en dialog med den äldre. Därför står den enskilde i centrum, i alla lägen. För att kunna ge ett professionellt bemötande utifrån varje persons behov och förutsättningar har våra medarbetare gedigen kunskap om kognition och demens. Att varje person själv får bestämma över sin vardag är utgångspunkten i vårt arbete och bemötande. Våra medarbetare ser till det friska och arbetar för att locka fram förmågor utifrån varje persons förutsättningar- det handlar om att göra saker man tycker är roligt och vill fortsätta göra.

HBTQI-inriktning 

Som första äldreboende i Sverige erbjuder vi en hbtqi-inriktning för personer i behov av somatisk vård och omsorg. På vår regnbågsavdelning med nio lägenheter har vi skapat en unik boendemiljö där alla ska känna sig inkluderade och välkomna. I samverkan med RFSL har vi anpassat aktivitets & evenemangsinnehåll inklusive inredning och fotokonst. Dessutom har vi en volontärspool där personer från RFSL:s nätverk besöker oss med jämna mellanrum. Alla medarbetare har genomgått RFSL:s utbildning hbtqi-certifiering.
Regnbågsavdelningen öppnar 1 september – läs mer!

Meningsfull dag, varje dag

Vad som är en meningsfull dag är olika för varje person. Oavsett, ska man få sin dag så som man vill ha den. Hur vi ska arbeta utifrån den enskildes behov och önskemål beskrivs i genomförandeplanen som vi följer upp regelbundet. För många är det viktigt med igenkännande av välbekanta sysslor. Vi uppmuntrar därför till att delta i vardagssysslor i köket och trädgården.

Rum för avkoppling

I ljusterapi-rummet får man avkoppling och inredningen inbjuder till stimulans för alla sinnen. Det finns också en SPA-avdelning med massagebadkar, vilstol och relax.

Gemenskap eller en stund för sig själv

Det finns trevliga sitthörnor som ska inbjuda till en stunds vila eller en pratstund. Det finns också en festlokal. Denna kan även bokas kostnadsfritt för privata tillställningar med närstående och vänner. För den som vill erbjuder vi även gemensamma aktiviteter. Det kan vara allt från musik, film, spel, dans eller andra kulturella inslag. Vi tar också in delar av det samhället har att erbjuda till boendet. Vi samverkar med aktörer inom exempelvis kultur, föreningsliv, bibliotek, frisör och fotvård.

Vill du bo hos oss?

Frösunda Hanveden har avtal med Stockholm, Haninge, Huddinge, Upplands Väsby, Nynäshamn, Täby och Ekerö.

Kontakta din handläggare i din kommun!

 

Trädgården är en oas för alla sinnen

Den vackra trädgården utgör en oas för alla sinnen. Med fruktträd, växter som lockar fåglar och en porlande fontän skapas en harmonisk plats med möjlighet för både lugn och rörelse. Här kan man såväl sitta ner för att titta på fåglarna, grönskan och njuta av dofterna som att ta en promenad på gångstråken eller ägna sig åt trädgårdsarbete.

Måltiderna en viktig del av livskvaliteten

Måltiderna ska vara ett tillfälle att njuta, oavsett om man vill äta tillsammans med andra eller på egen hand. Att det smakar gott är lika viktigt som att måltidsmiljön är trygg och behaglig. Det doftar ofta kaffe och hembakat bröd från köken och det finns alltid färsk frukt. Vill man så får man vara med och baka. Maten som serveras är varierad och näringsrik och menyerna utgår från säsongens utbud. För den som har speciella behov anpassas maten. Vill du som anhörig äta tillsammans med din närstående är du välkommen att höra av dig.