Logga in

Till toppen av sidan

Lindåsa demensboende

Lindåsa är ett demensboende för personer över 65 år. Du hittar oss i natursköna Östervång cirka 1,5 km från Tollarp. Boendets lokaler är stora och luftiga och utanför ligger en park. Här utgår vi från varje persons önskemål och behov vilket återspeglas i allt – från hur vi arbetar till aktiviteter och den fysiska miljön.

Kundens fokus ger livskvalitet

För att kunna möta våra kunders önskningar och behov är det avgörande att vi förstår vad de vill. Den kunskapen får vi genom ett omfattande arbete med social dokumentation och uppföljningar. Och istället för att ha fokus på kunden jobbar vi efter vår metod kundens fokus – alltså vad som är viktigt för kunden och inte vad omgivningen tycker är viktigt för denne. Det skiljer oss från mängden och är grunden för kvaliteten i vårt jobb. I vårt bemötande utgår vi från en gedigen kunskap om kognitiv svikt och demenssjukdomar.

Boendemiljö anpassad för personer med kognitiv svikt/demens

En lugn och trygg miljö är avgörande för att må så bra som möjligt vid en demenssjukdom. Vi lägger därför stor vikt vid att anpassa boendemiljön för att förstärka rumsuppfattningen, att göra den hemlik, varm och trygg. Allt i miljön såväl inne som ute handlar om att göra verkligheten begriplig och trygg.

Parken – en oas med möjlighet till lugn eller aktivitet

Den parklika trädgården blommar från vår till höst och utgör en oas vid boendet. Här kan du dofta på blommor bland fruktträd, gräsmattor och trädgårdsland – allt medan fågelkvitter hörs i buskarna.

Meningsfull dag, varje dag

En av fördelarna med att bo här är att inte behöva vara ensam. Här kan man välja mellan det stillsamma och enskilda i sin lägenhet eller att umgås med grannarna i de gemensamma utrymmena. Våra aktivitetsombud har som uppgift att erbjuda dagliga aktiviteter som passar oavsett vilka förutsättningar man har.

För den som vill erbjuder vi gemensamma aktiviteter; allt från musik och underhållning, spelkvällar, dans, rörelse eller olika uteaktiviteter beroende på årstid. Allt för att den enskilde ska kunna få sin dag som han/hon vill ha den.

En personlig kontaktman

Varje boende har en egen kontaktman som har huvudansvar för omsorgen. Denne ger extra stöd med vardagliga ting som att boka tid hos frisören eller tandläkaren. Kontaktmannen ansvarar också för att vården och omsorgen genomförs enligt genomförandeplanen och reviderar den när önskemål ändras. Kontaktmannen är också en länk som håller kontakt med den boendes närstående. 

Måltiderna en viktig del av livskvaliteten

Måltiderna ska vara en höjdpunkt på dagen, från hur det smakar och serveras till att det miljö är lugn och att man får sitta med dem man gillar. Maten som serveras är varierad och näringsrik och menyerna utgår från säsongens utbud. För den som har speciella behov anpassar vi maten. Det doftar ofta kaffe och hembakat i vardagsrummen och köken. Bakningen är ett trivsamt inslag som vi genomför tillsammans med den som gillar det. Det finns alltid färsk frukt. 

  • Fakta om
  • Kontaktuppgifter
  • Hitta till oss
  • Nedladdningsbart

Verksamhetstyp

Demensboende

Vård- och omsorgsboende

Antal platser/lägenheter

38

Målgrupp

Över 65 år med demens

Verksamhetschef

Annika Härd
Tel: 010-130 30 79
E-post: annika.hard@frosunda.se

Adress

Lindåsa vård- och omsorgsboende
Sönnarlövsvägen 149-14, 298 91 Tollarp

Hitta till oss