Logga in

Till toppen av sidan

Safiren äldreboende

Safiren är beläget i Viksjö centrum. Här hittar du all tänkbar service: apotek, vårdcentral, tandläkare, matbutik, café och restauranger. Samtidigt har vi bara tio minuters promenad till ljuvliga naturreservatet Hummelmora.

Vi är det lilla trivsamma demensboendet med endast 16 lägenheter. Det mindre formatet och vår stabila, erfarna personalgrupp gör att vi är som en familj där alla känner alla. För någon med demenssjukdom innebär det att boendet blir överblickbart och tryggt.

Renovering får Safiren att skina

I början av 2021 stod en större renovering av boendet klar. Samtidigt fick vi nya möbler, så nu skiner Safiren som om den vore ny!

Din lägenhet inreder du själv för att det ska bli som du vill ha det och i de gemensamma utrymmena kan du sitta och prata med vår lille undulatkompis Putte.

Fortsätt leva ett aktivt liv

Vem har sagt att det ska vara tråkigt att bli äldre? För den som orkar och har lust finns det ett stort antal aktiviteter för den som bor på Safiren.

En av fördelarna med att bo här är att inte behöva vara ensam. Du kan välja mellan det stillsamma och enskilda i din lägenhet eller att umgås med grannarna i de gemensamma utrymmena. Vårt aktivitetsombud har som uppgift att erbjuda dagliga aktiviteter som passar oavsett vilka förutsättningar du har.

Exempel på aktiviteter

 • Promenader i omgivningarna
 • Gympa och rörelseträning i grupp
 • Firande av högtider och helger
 • Bakning eller matlagning
 • Sång, musik och dans
 • Gå på café
 • Filmvisning
 • Sällskapsspel och bingo
 • Spa med frisör och fotvård
 • Utflykter – bl a till naturreservat
 • Skapande konst... etc

Skäm bort dig på vårt spa

I vårt eget spa kan du njuta av många nyttiga och sköna behandlingar såsom fotvård, nagelvård och hårvård. Massage eller sminkning kan också sätta guldkant på tillvaron. Med jämna mellanrum kommer en frisör och en fotvårdsspecialist på besök.

Kanske ska du få extra fint besök och då vill du vara extra fin. Klippa håret eller få naglarna filade och målade? I Safirens spa finns det mesta man kan önska sig: frisörsalong, sminkbord, fotbad och relax.

vi tar hand om dig dygnet runt

Det här är Frösunda

det här är frösunda

Frösunda Äldreomsorg är det stolta familjeföretaget som vill leverera livskvalitet till människor i behov av stöd och hjälp. Våra ägare är bröderna Roger och Kristian Adolfsen från den lilla ön Andöya i Nordnorge.

Fördelen med att vara ett familjeföretag är att vi kan bygga upp våra verksamheter i lugn och ro med tydligt fokus på kvalitet. Vi ser till att våra boenden och andra verksamheter fungerar på bästa tänkbara sätt, med människorna i centrum – både de som jobbar hos oss och våra kunder.

Detta gör oss till ett personligt och omtänksamt företag där alla kan trivas, växa och utvecklas.

Att varje person själv får bestämma över sin vardag är utgångspunkten i vårt arbete och bemötande. Våra medarbetare ser till det friska och arbetar för att locka fram förmågor utifrån varje persons förutsättningar.