Logga in

Till toppen av sidan

Widaby vård- och omsorgsboende

I december 2016 öppnade vi portarna till vårt nybyggda boende med 54 anpassade lägenheter för personer över 65 år med demenssjukdom eller stora omvårdnadsbehov. Här erbjuder vi en hemlik boendemiljö med vacker trädgård och en individuellt utformad vård och omsorg som utgår från varje persons behov och önskemål.

Boendemiljö

Boendet i Sollentuna ligger på Vassvägen i Sollentuna kommun. Här erbjuder vi 54 ljusa och anpassade lägenheter på ca 30 kvadratmeter, alla med eget badrum. Här inreder man själv för att göra det personligt. På varje våning finns balkonger. De gemensamma utrymmena är trivsamt möblerade för att skapa en hemlik miljö. Till boendet hör en trädgård med uteplatser, gångstråk, planteringar och möjlighet till egna odlingar.

Bemötande och omvårdnad

Varje person har en egen historia, sina intressen och önskemål och för oss är dessa viktiga. Det handlar om att föra en dialog med den äldre. Därför står den enskilde i centrum, i alla lägen. För att kunna ge ett professionellt bemötande utifrån varje persons behov och förutsättningar har våra medarbetare gedigen kunskap om kognition och demens. Att varje person själv får bestämma över sin vardag är utgångspunkten i vårt arbete och bemötande. Våra medarbetare ser till det friska och arbetar för att locka fram förmågor utifrån varje persons förutsättningar- det handlar om att göra saker man tycker är roligt och vill fortsätta göra.

Meningsfull dag, varje dag

Vad som är en meningsfull dag är olika för varje person. Oavsett, ska man få sin dag så som man vill ha den. Hur vi ska arbeta utifrån den enskildes behov och önskemål beskrivs i genomförandeplanen som vi följer upp regelbundet. För många är det viktigt med igenkännande av välbekanta sysslor. Vi uppmuntrar därför till att delta i vardagssysslor i köket och trädgården.

Måltiderna en viktig del av livskvaliteten

Måltiderna ska vara ett tillfälle att njuta, oavsett om man vill äta tillsammans med andra eller på egen hand. Att det smakar gott är lika viktigt som att måltidsmiljön är trygg och behaglig. Det doftar kaffe och hembakat bröd från köken och det finns alltid färsk frukt. Maten som serveras är varierad och näringsrik och menyerna utgår från säsongens utbud. För den som har speciella behov anpassas maten. Vill du som anhörig äta tillsammans med din närstående är du välkommen att höra av dig till oss.

Rum för avkoppling och rörelse

Vår Vinterträdgård bjuder in till avkoppling och stimulans för alla sinnen. Det finns också en SPA-avdelning med badkar, vilstol och relax. På vår SPA-avdelning finns även en frisörsalong.

Gemenskap eller en stund för sig själv

Här finns trevliga sitthörnor som inbjuder till en stunds vila eller en pratstund. Det finns också en festlokal. Denna kan även bokas kostnadsfritt för privata tillställningar med närstående och vänner. För den som vill erbjuder vi även gemensamma aktiviteter. Det kan vara allt från musik, film, spel, dans eller andra kulturella inslag. Vi tar också in delar av det samhället har att erbjuda till boendet. Vi samverkar med aktörer inom exempelvis kultur, föreningsliv, bibliotek, frisör och fotvård.

Trädgården är en oas för alla sinnen

Den vackra trädgården utgör en oas för alla sinnen. Med fruktträd, växter som lockar fåglar och en porlande fontän skapas en harmonisk plats med möjlighet för både lugn och rörelse. Här kan man såväl sitta ner för att titta på fåglarna, grönskan och njuta av dofterna som att ta en promenad på gångstråken eller ägna sig åt trädgårdsarbete.

Ta en närmare titt på Widaby

Klicka på bilden nedan:

Information till medarbetare

Läs mer

Information till närstående

Läs mer