Logga in

Till toppen av sidan

Här bestämmer du.

Du som lever med en funktionsnedsättning, lever också ofta med fördomar och diskriminering. Du blir identifierad som din nedsättning och upplever att andra försöker bestämma över din vardag. Det tycker inte vi är okej. Genom att inspirera, motivera och hjälpa dig i vardagen, bygger vi upp ditt självförtroende. Vi låter dig själv bestämma över hur du vill leva ditt liv och ger dig verktygen och hjälpmedlen som gör det möjligt för dig att leva mer självständigt. På Frösunda Omsorg bestämmer du.

Samhället är inte alltid flexibelt och tillgängligt för den som lever med en funktionsnedsättning. Begränsningar är en del av vardagen. Detta kan få vem som helst att tappa tron på sin egen kapacitet. På Frösunda har vi en uppgift som är viktigare än någon annan, och det är att bygga upp ditt självförtroende. Du är inte din funktionsnedsättning och den ska inte heller styra hur du ska leva ditt liv. På Frösunda ser vi dig för den person du är, och vi ska få dig att drömma stort och leva ut. Att få hjälp med att göra det ”omöjliga” möjligt, är avgörande för att du ska må bra och kunna vara den du är.

Genom att du vågar testa nya saker och också vågar att misslyckas, så kommer du till slut att lyckas och därmed utvecklas. Att känna att man klarar sig på egen hand och bestämmer själv, ger energi, kraft och till slut en bra självkänsla. 

Vi låter inte funktionsnedsättningen hindra dig!

Tycker du om att baka, men har svårt att läsa och förstå recept, förenklar vi det och gör om det till bilder. Tycker du om att pyssla, men behöver extra lugn och ro för att kunna koncentrera dig, ordnar vi en avskild plats till dig på exempelvis den dagliga verksamheten. Tycker du om att skriva berättelser, men har svårt att stava och sätta ihop hela meningar, ser vi till att du får tillgång till tekniska lösningar som gör det möjligt. På Frösunda låter vi inte funktionsnedsättningen, våra medarbetare eller någon annan, avgöra vad du ska göra och hur du ska leva ditt liv. Hos oss är det din vilja och dina intressen som styr. Allt du gör ska kännas meningsfullt för dig, och inte för någon annan. Här är det du som bestämmer. 

Boende, skola, daglig verksamhet, coachning och ledsagning.

På Frösunda erbjuder vi olika former av stöd och hjälpmedel, beroende på din ålder och vad du är i behov av. Gemensamt för all service inom funktionsnedsättning är målet att vi ska hjälpa dig på ett sätt som gör att du kan klara dig självständigt, i så stor utsträckning som möjligt. Vår verksamhet inom funktionsnedsättning vänder sig till dig med omvårdnads- och stödbehov enligt LSS.  

Din genomförandeplan – vårt facit. 

Vårt sätt att arbeta utgår alltid från din genomförandeplan, som vi tar fram tillsammans med dig. Planen garanterar att vår service är anpassad efter dina behov och dina önskemål. Här finns all information kring hur du vill ha det, både långsiktigt och kortsiktigt. Målsättningen är att du ska kunna leva så självständigt som möjligt.  

Vi låter kunderna säga vad de tycker, så att vi kan bli bättre.

Vad vi säger om oss själva, spelar mindre roll. Det viktiga är vad våra kunder tycker om oss. 

Läs om vad våra kunder säger här »