Logga in

Till toppen av sidan

Ikasus korttidshem

På Ikasus korttidshem ger vi våra barn och ungdomar möjlighet att i en trygg miljö, få utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar, med en atmosfär av glädje och omtanke.

Vi har vi ett nära samarbete med skolan vilket gör att varje elev bemöts med samma förhållningssätt under hela dagen. Alla ska känna att det är en öppen och välkomnande atmosfär.

Socialträning för aktiv fritid i gemenskap

Vi arbetar aktivt med att hjälpa våra barn och ungdomar att våga testa sina gränser för att lättare kunna ta del av samhället utanför hem och skola och på så sätt få en aktiv fritid och gemenskap tillsammans med andra.

Ikasus korttidshem har 7 platser och verksamheten har öppet under vardagar och helger. Helgerna börjar på fredagen efter skolan och slutar på måndagsmorgon. På korttidshemmet har våra kunder två kontaktmän. Två gånger per år håller vi korttidsmöten där målen i genomförandeplanen utväderas. Kontaktmannen närvarar även på team-möten och nätverksmöten när korttidspersonalen bjuds in.

Korttidstillsyn

I anslutning till skolverksamheten på högstadiet bedriver IKASUS friskola korttidstillsyn för våra elever. Korttidstillsynen är tillgänglig mellan kl: 08.00 - 18.00 alla vardagar året om på tider då skola inte bedrivs.