Logga in

Till toppen av sidan

Brolunda

Brolunda nybyggda gruppbostad för dig med utvecklingsstörning ligger i ett lugnt bostadsområde strax utanför centrala Södertälje. Här har du din egen lägenhet och samtidigt möjlighet till gemensam samvaro med natur och grönområden precis runt knuten.

Brolunda är ett boende där du ska trivas, känna dig trygg och ges möjlighet till personlig utveckling. Vi stödjer dig att bli så självständig som möjligt. Dina färdigheter, behov och utveckling styr våra insatser.

Luftiga och ljusa lägenheter

Det finns 6 lägenheter på cirka 40-45 kvm som alla är luftiga och ljusa och som du möblerar efter din personliga smak. Du har tillgång till gemensamma utrymmen som kan om man vill användas för samvaro och gemensamma måltider. Du hyr din lägenhet av Frösunda och har eget hyresavtal i form av ett andrahandskontrakt. Hyran betalas månadsvis till Frösunda.

Individuellt anpassat stöd

Här får du ett individuellt anpassat stöd som hjälper dig att skapa struktur, rutiner och planering i din vardag. Vi ger dig också personalstöd i hushållsaktiviteter som städning, tvätt och matlagning. Allt för att ditt vardagliga liv ska vara så tryggt och trivsamt som möjligt.

Mysig småstadskänsla med närhet till grönområden

I närområdet finns bland annat en mindre livsmedelsbutik, småbutiker och så har du natur och grönområde precis runt knuten. Buss som tar dig till och från Södertälje C stannar precis i närheten av boendet.  

Vi vänder oss till dig som vill bo i egen lägenhet och har en utvecklingsstörning. Du ska vara berättigad till insatsen Bostad med särskild service enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta oss!