Logga in

Till toppen av sidan

Einar

För att främja ökad livskvalitet satsar vi på Einar gruppbostad mycket på motion och hälsa, något som visat sig ge mycket positiva resultat. Våra kunder är vuxna inom personkrets 1.

Läget

Einar ligger i ett lugnt område mitt i Uppsala city, några få minuters promenad från Resecentrum, parker, butiker och allt annat staden har att erbjuda. Vill man ta sig utanför stadskärnan har boendet egen bil.

Boendet

Gruppbostaden Einar består av tre rymliga lägenheter i samma trappuppgång. Lägenheterna är nyrenoverade tvåor med trinettkök och diskmaskin. I en baslägenhet finns gemensamhetsutrymmen för sociala aktiviteter och måltider. Här finns också ett kontor och jourrum för personal. Huset vetter mot en lummig gård med lekpark och grillplats.

Individuellt anpassat stöd

Här får du ett individuellt anpassat stöd som hjälper dig att skapa struktur, rutiner och planering i din vardag. Vi ger dig också personalstöd i hushållsaktiviteter som städning, tvätt och matlagning. Allt för att ditt vardagliga liv ska vara så tryggt och trivsamt som möjligt.

Vi verkar för att ge dig en meningsfull och aktiv fritid utifrån dina intressen. Att träna det sociala samspelet är en viktig del i varje persons utveckling. Vi erbjuder allt från gemensamma middagar och aktiviteter, restaurang- och biobesök till motionsaktiviteter.

Hälsa

På boendet jobbar vi med förebyggande hälsa, kost och ­motion. Verksamheten har tillgång till egen sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast. Vår sjukgymnast lägger upp individuellt anpassade program för de boende.

Fakta om boendet

Gruppboende

3 lägenheter, 3 platser + gemensamhetslokaler

Målgrupp

Personkrets 1

Vuxna 21–65 år

Avtal

Einar drivs i egen regi med ramavtal med ett antal kommuner men accepterar också individavtal

Hyra

Kontakta verksamhetschef för aktuell hyra