Logga in

Till toppen av sidan

Lövstalöt - för dig som gillar att vara aktiv

Lövstalöt gruppbostad ligger i ett naturnära bostadsområde strax norr om Uppsala. Här har du din egen lägenhet och samtidigt möjlighet till gemensam samvaro.

Lövstalöt är ett boende där du ska trivas, känna dig trygg och ges möjlighet till personlig utveckling. Vi stödjer dig att bli så självständig som möjligt. Dina färdigheter, behov och utveckling styr våra insatser. Här finns många aktiviteter och för att bo här ska du tillhöra personkrets 1. 

Luftiga och ljusa lägenheter

Gruppbostaden har sex moderna lägenheter på cirka 45 kvm som alla är luftiga och ljusa och som du möblerar efter din personliga smak. Du har tillgång till stora gemensamma utrymmen som kan användas för samvaro och gemensamma måltider.

Härlig trädgård i lugnt område

I området finns fina promenadstråk och parker. Läget är lantligt men det är lätt att ta buss från boendet till Uppsala city. Resan tar 25–30 min. Tomten har en stor trädgård med mycket plats för aktiviteter och utelekar. Trädgården har stora uteplatser och är insynsskyddat mot grannarna.

Rymligt med bra standard

Lövstalöt är trevligt och hemlikt inrett. Här trivs såväl kunder som personal. Boendet har stora sällskapsytor, är modernt och med mycket bra standard.

Det finns ett stort förråd och en stor parkering.

Individuellt anpassat stöd

Här får du ett individuellt anpassat stöd som hjälper dig att skapa struktur, rutiner och planering i din vardag. Vi ger dig också personalstöd i hushållsaktiviteter som städning, tvätt och matlagning. Allt för att ditt vardagliga liv ska vara så tryggt och trivsamt som möjligt.

Vi verkar för att ge dig en meningsfull och aktiv fritid utifrån dina intressen. Att träna det sociala samspelet är en viktig del i varje persons utveckling. Vi erbjuder allt från gemensamma middagar och aktiviteter, restaurang- och biobesök till motionsaktiviteter.

Hälsa

På boendet jobbar vi med förebyggande hälsa, kost och ­motion. Verksamheten har tillgång till egen sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Fakta om boendet

Gruppboende

6 lägenheter, 6 platser + gemensamhetslokaler

Målgrupp

Personkrets 1

Vuxna 21–65 år

Avtal

Lövstalöt drivs i egen regi med ramavtal med ett antal kommuner men accepterar också individavtal

Hyra

Kontakta verksamhetschef för aktuell hyra.

Ingår: el, vatten, bredband, basutbud TV

Film om att bo på Lövstalöt