Logga in

Till toppen av sidan

Tärnan

Gruppboende Tärnan ligger i natursköna Tärnsjö, 6 mil nordväst om Uppsala. Här finns närhet till fantastiska strövområden i skog och mark, unika natur och kulturmiljöer samt ett rikt djurliv. Tärnsjöorten erbjuder de boende många trevliga fritidsaktiviteter såsom härliga promenader, gymnastik, fiske, bingo och bio. Boendet har även en egen bil som används vid till exempel utflykter och storhandling.

På Tärnan finns fem lägenheter, ett stort gemensamhetsutrymme för social samvaro samt kontor och jourrum för personal. Gruppboendet har en lugn och fin utemiljö med stor altan, gräsmatta samt fruktträd och bärbuskar. Lägenheterna har öppen planlösning och består av ett rum med kokvrå, till varje lägenhet hör även en egen uteplats.

Vi vänder oss till dig med utvecklingsstörning, autism samt autismliknande tillstånd som är berättigade till stöd och service enligt LSS. Vi tar även emot personer. människor, unga och vuxna, med funktionsnedsättningar inom det neuropsykiatriska området med omfattande utvecklingsbehov och personer med neuropsykiatriska svårigheter till följd av schizofreni eller annan psykisk sjukdom. Vi erbjuder stöd till människor, som på grund av funktionsnedsättning har mött svårigheter i samhället. Vår målsättning är att erbjuda stöd och utveckling till ett liv med högsta livskvalitet genom ökat inflytande, fler valmöjligheter, större självständighet och glädje.