Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda Bäckebo GB

Varmt välkommen till lantliga Bäckebo gruppbostad som omgärdas av rogivande och harmoniska grönområden strax utanför Vallentuna.

Det här är Bäckebo

Omgiven av ängar och skogar ligger gruppbostaden som består av två fristående byggnader med två, respektive tre lägen­heter. Vi riktar oss till vuxna personer inom LSS Personkrets 1. 

Fastighetens utformning skapar bästa möjliga förutsättningar för en självständig tillvaro samtidigt som gruppbostaden uppmuntrar till gemensamma aktiviteter för den som önskar delta.

Frösunda driver Bäckebo i egen regi och vi välkomnar dig som har fått biståndsbeslut om gruppbostad enligt LSS, oavsett var i landet du kommer ifrån. 

Lägenheter

Här bor du i en stor lägenhet på 45–55 kvm bestående av ett sov­rum, badrum, vardagsrum och kök. Du inreder själv din lägenhet så att det blir precis som du vill ha det. Bredband ingår i hyran. I huset ligger vår gemensamma tvättstuga med tvättmaskiner och torktumlare.

Aktiviteter & samvaro

Vår stora tomt med vidsträckta gräsytor och träddungar ger möjlighet till varierad utomhusvistelse. Du kan exempelvis ha egna odlingar i trädgården eller använda studsmattan. Enligt de boendens önskemål arrangerar vi även grillkvällar. Inomhus finns goda gemensamhetsutrymmen som vi använder för trivsamma aktiviteter.

Egen minibuss

När vi vill åka på utflykter eller göra inköp använder vi oss av bil eller minibuss. Denna buss ger oss frihet att utforska omgivningarna på ett enkelt sätt.

  • Fakta
  • Kontaktuppgifter
  • Hitta till oss
  • Nedladdningsbart

Gruppboende

5 lägenheter + gemensamhetslokaler

Målgrupp

Personkrets 1

Vuxenboende

Avtal

Bäckebo drivs i egen regi med ramavtal med ett antal kommuner men välkomnar även individavtal

Hyra

Kontakta verksamhetschef för aktuell hyra

Ingår: värme, vatten, bredband i gemensamma ­utrymmen

Platsansökan och hyra

Placering kräver beslut om gruppbostad enligt LSS. Vänd dig till kommunens handläggare om du har frågor

Regionchef

Malin Lindgren
Tel: 010-130 34 48
E-post: malin.lindgren@frosunda.se

Verksamhetschef

Jessica Cederwall
Tel: 010-130 30 45
E-post: jessica.cederwall@frosunda.se

Adress

Frösunda Bäckebo gruppbostad
SÖDERHALL 36, 186 96 Vallentuna

Din kontaktman 

I samband med inflyttningen utses en kontaktman som ansvarar för att planera, genomföra och följa upp insatserna tillsammans med dig som kund. Kontaktmannen utses utifrån dina specifika önskemål, intressen och behov för att redan från start erbjuda trygghet och goda förutsättningar till ett meningsfullt och självständigt liv. 

Vi finns här för dig – dag som natt

Boendet är bemannat dygnet runt och vårt kompetenta team av medarbetare erbjuder stöd och service med en tydlig ledstjärna att skapa en meningsfull tillvaro för våra boende. Respekt, engagemang och nyfikenhet är våra värderingar och utgör hörnstenar i vårt arbetssätt där vi varje dag stärker individen till ett mer självständigt liv. 

För att våra verksamhetschefer ska kunna leda arbetet på bästa sätt är det viktigt att de dagligen är aktivt involverade i det kundnära arbetet. Detta säkerställer vad vi kallar det verksamhetsnära ledarskapet och är grunden i vår ledarskapsfilosofi.