Logga in

Till toppen av sidan

Blommelund gruppbostad

Fem minuter från Upplands Väsby centrum, vid en park i Carlslund, hittar du gruppbostaden Blommelund. Blommelund totalrenoverades 2018 och öppnade upp portarna under sommaren samma år. Boendet har 6 platser och riktar sig till dig inom LSS personkrets 1. Här bestämmer du som kund över din vardag.

Med det fina läget intill ett grönområde är det idealt för dig som behöver både stimulans och hjärnvila. Samtliga 6 lägenheter är omkring 40 kvadratmeter stora med öppen planlösning och möjlighet för att separera sovdel från vardagsrum och kök. Det finns även tillgång till gemensamhetsutrymmen i form av allrum, matsal och flera mindre myshörnor för samvaro och gemensamma aktiviteter.

Stöd på dina villkor

Det är dina behov och önskemål som styr medarbetarnas insatser. Våra boenden skapar förutsättningar för trygghet, personlig utveckling och goda levnadsvillkor genom att vi erbjuder dig det individuella stöd och den service som ger dig högsta möjliga livskvalitet. Tillsammans upprättar vi en genomförandeplan som ligger till grund för ditt stöd.

Här bestämmer kunden

På Frösunda Omsorg har vi ett tydligt kundlöfte: ”Här bestämmer kunden”.

Att kunden ska få bestämma är något som är självklart i så gott som alla andra branscher. Men av någon anledning är det kontroversiellt i vår. Vi är ju upplärda med att det är vi som vet vad som är bäst för våra kunder, inte de själva. Men är det någon som är expert på sitt eget liv, så är det väl kunden själv?

Kundens fokus

För att våra kunder ska kunna bestämma hur de ska leva sina liv är det avgörande att vi vet vad de vill. Den kunskapen får vi genom ett omfattande arbete med social dokumentation och uppföljningar. Och istället för att ha fokus på kunden antar vi kundens fokus – alltså vad som är viktigt för kunden och inte vad omgivningen tycker är viktigt för den individen. Det skiljer oss från mängden och är grunden för kvaliteten i vårt arbete.