Logga in

Till toppen av sidan

Fläderstigen Gruppboende

Välkommen till en rymlig och nyrenoverad gruppboende med strategiskt läge i norra Solna. Verksamheten har fem fullvärdiga lägenheter och riktar sig till dig inom LSS personkrets 1.

Inriktning

Hos oss erbjuder vi boende för dig med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, autism eller autismliknande tillstånd.

Området

Fläderstigens gruppboend ligger i Ritorp i norra delen av Solna, nära Järva krog. Gruppboendet är strategiskt placerat nära kollektivtrafik i form av av buss och pendeltåg. Vi är omgivna av trevliga friluftsområden i Ulriksdal och kring Överjärva gård.

Lokalerna

Vi har fem fullvärdiga lägenheter på 42–64 kvm. Samtliga är nyrenoverade och har antingen eget sovrum eller avskiljd sovalkov, vardagsrum, kök, badrum och hall. Det finns stora gemensamhetsutrymmen för social samvaro samt kontor och jourrum för personal. Tomten kan används till grillning, kubb, krocket och liknande under sommaren.

Här bestämmer kunden

På Frösunda Omsorg har vi en tydlig idé. Hos oss får kun- derna bestämma själva. Vi har märkt att då trivs de som bäst. Och då kan vi som jobbar här ge den bästa omsorgen.

Kundens fokus

För att våra kunder ska kunna bestämma hur de ska leva sina liv är det avgörande att vi vet vad de vill. Den kunskapen får vi genom ett omfattande arbete med social dokumentation och uppföljningar. Och istället för att ha fokus på kunden antar vi kundens fokus – alltså vad som är viktigt för kunden och inte vad omgivningen tycker är viktigt för den individen. Det skiljer oss från mängden och är grunden för kvaliteten i vårt arbete.