Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda Funbo

Nybyggda gruppbostaden Funbo ligger i natursköna omgivningar med goda kommunikationer till centrala Uppsala.

Boende med egen bil

Funbo ligger i närheten av Gunsta, ungefär 9 kilometer från Uppsala centrum. Här finns det goda bussförbindelser med centrum, samtidigt som vi har närhet till natur med fina strövområden. En kilometer från boendet finns en minilivs. Vill man ta sig längre sträckor, har boendet en egen bil som kan användas vid till exempel utflykter.

Nybyggda och fräscha lägenheter med egen uteplats

På Funbo bor du rymligt och modernt i ett specialanpassat hus som stod färdigt sommaren 2020. Det finns sex lägenheter samt gemensamhetsutrymmen där du kan umgås, äta gemensamma måltider eller titta på tv. Lägenheterna har en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök och separat sovrum.

Lägenheterna ligger i markplan och alla har egen uteplats. Här finns också ett kontor och jourrum för personal.

Omgivningarna

I Funbo bor du i natursköna omgivningar som inbjuder till skogspromenader och utomhusvistelse. I närheten ligger också Lennakattens tågspår vilket är en populär turistattraktion med ånglok.

Vår hälsoprofil

På boendet jobbar vi målinriktat med förebyggande hälsa, kost och motion. Vi motiverar kunderna till att välja en hälsosam kost och erbjuder fysisk träning. Vi har tillgång till en egen sjukgymnast som lägger upp individuellt anpassade program för de boende.