Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda Vilbo

Vilbo erbjuder hemtrevligt boende till dig med beslut enligt Socialtjänstlagen (SoL). Den herrgårdsliknande byggnaden är naturskönt beläget på Österlen strax nordost om Ystad och i omgivningarna finner du pittoreska Tomelilla och berömda Ales stenar.

Det här är Vilbo

I en grönskande park ligger ett herrgårdsliknande hus med flygelbyggnader vid sidan om den stora gårdsplanen. Detta är Vilbo som erbjuder 20 trivsamma lägenheter och riktar sig till dig över 25 år med psykisk funktionsvariation. Fastighetens utformning skapar förutsättningar för en självständig tillvaro samtidigt som boendeformen uppmuntrar till möten och sociala aktiviteter för den som önskar delta.

Frösunda driver Vilbo i egen regi och vi välkomnar dig som har fått biståndsbeslut om gruppbostad enligt SoL, oavsett var i landet du kommer ifrån. 

Din lägenhet

Våra ljusa och ombonade lägenheter är fördelade på två våningsplan. Varje lägenhet har ett pentry med tillhörande kylskåp och bostäderna på det nedre våningsplanet har egen uteplats. Du inreder själv din lägenhet så att det blir precis som du vill ha det. Bredband ingår i hyran.

Aktiviteter & samvaro

Här finns gott om utrymmen för aktiviteter. I vår kreativitetsateljé och vår aktivitetsverkstad har du möjlighet att arbeta med exempelvis lera, skapa smycken och övrigt hantverk samt renovera möbler. För alla boende finns ett gym där vi bedriver friskvård och träning. I anslutning till lägenheterna finns också ett gemensamhetsutrymme på vardera våning. 

Tack vare det natursköna läget finns gott om fina strövområden och vi använder gärna vår vackra park för olika utomhusaktiviteter.

Varje dag anordnar vi individuella och gemensamma aktiviteter. Baserat på inkomna önskemål utformar vår aktivitetsansvarige medarbetare veckans aktivitetsprogram med inslag av exempelvis friskvård, utflykter och spelkvällar. 

Egen minibuss

När vi vill åka på utflykter eller göra inköp använder vi oss av vår egna minibuss. Denna buss ger oss frihet att utforska omgivningarna på ett enkelt sätt.

  • Fakta
  • Kontaktuppgifter
  • Hitta till oss
  • Nedladdningsbart

Enskilt boende

20 lägenheter + gemensamhetslokaler

Målgrupp

SoL

Vuxenboende från 25 år

Avtal

Vilbo drivs i egen regi med ramavtal med Kommunförbundet Skåne men välkomnar även individavtal

Hyra

Kontakta verksamhetschef för aktuell hyra

Ingår: värme, vatten, bredband i gemensamma ­utrymmen

Platsansökan och hyra

Placering kräver beslut om gruppbostad enligt SoL. Vänd dig till kommunens handläggare om du har frågor

Regionchef

Karin Johansson
Tel: 010 -130 35 39
Epost: karin.johansson@frosunda.se

Verksamhetschef

Ann Nordlöf
Tel: 010-130 37 21
E-post: vilbo@frosunda.se

Adress:

Frösunda Vilbo
Vilbovägen 2
271 73 Köpingebro

Tel: 010-130 36 46

Din kontaktman 

I samband med inflyttningen utses en kontaktman som ansvarar för att planera, genomföra och följa upp insatserna tillsammans med dig som kund. Kontaktmannen utses utifrån dina specifika önskemål, intressen och behov för att redan från start erbjuda trygghet och goda förutsättningar till ett meningsfullt och självständigt liv. 

Vi finns här för dig – dag som natt

Vår verksamhet är bemannad dygnet runt med ett kompetent team av HSV- & omsorgspersonal. Medarbetargruppen genomsyras av en bred och mångårig erfarenhet inom psykiatri där kontinuerlig fortbildning och handledning upprätthåller och utvecklar den gemensamma kompetens- och kunskapsnivån.

Respekt, engagemang och nyfikenhet är våra värderingar och utgör hörnstenar i vårt arbetssätt där vi varje dag stärker individen till ett mer självständigt liv. 

För att våra verksamhetschefer ska kunna leda arbetet på bästa sätt är det viktigt att de dagligen är aktivt involverade i det kundnära arbetet. Detta säkerställer vad vi kallar det verksamhetsnära ledarskapet och är grunden i vår ledarskapsfilosofi.