Logga in

Till toppen av sidan

Noor GB

Varmt välkommen till Frösunda Noor, en nybyggt gruppbostad i Knivsta. Noor erbjuder väldesignade lokaler med naturskönt läge i ett stilla villaområde och närhet till anrika Noors Slott.

Välkommen till Noor

Noor är ett boende där du ska trivas, känna dig trygg och ges möjligheter till personlig utveckling. Boendet ligger i ett naturskönt och lugnt villaområde med närhet till både natur och samhälle. Knivsta centrum ligger inom gångavstånd och det finns goda tåg- och bussförbindelser till både Stockholm och Uppsala, vilket ger goda förutsättningar för ett självständigt liv och en meningsfull sysselsättning.

Frösunda driver Noor i egen regi och vi välkomnar dig som har fått biståndsbeslut om gruppbostad enligt LSS, oavsett var i landet du kommer ifrån. 

Egen lägenhet med två rum och kök 

På boendet finns sex moderna och ljusa lägenheter med två rum och kök. Lägenheterna är runt 40 kvm och erbjuder ett anpassat boende. Du inreder själv din lägenhet så att det blir precis som du vill ha det. 

Aktiviteter & samvaro

För dig som önskar delta i socialt umgänge finns generösa gemensamhetsutrymmen samt kök för gemensamma måltider. På uteplatsen genomför vi både enskilda och ­gemensamma aktiviteter såsom grillning och pyssel i trädgården.

  • Fakta om
  • Kontaktuppgifter
  • Hitta till oss
  • Nedladdningsbart

Gruppboende

6 lägenheter + gemensamhetslokaler

Målgrupp

Personkrets 1 Vuxenboende

Avtal

Noor drivs i egen regi med ramavtal med ett antal kommuner men välkomnar även individavtal

Hyra

Kontakta verksamhetschef för aktuell hyra Ingår: värme, vatten, bredband i gemensamma ­utrymmen

Ansök om plats

För att få en boendeplats på Noor krävs ett biståndsbeslut från kommunen. Kontakta kommunens biståndshandläggare inom LSS för mer information.

Regionchef

Malin Lindgren
Tel: 010-130 34 48
E-post: malin@lindgren@frosunda.se

Adress

Solhagavägen 7
741 44 Knivsta

Här kan du ladda ner information om Frösunda Noor Gruppbostad [pdf]

Din kontaktman 

I samband med inflyttningen utses en kontaktman som ansvarar för att planera, genomföra och följa upp insatserna tillsammans med dig som kund. Kontaktmannen utses utifrån dina specifika önskemål, intressen och behov för att redan från start erbjuda trygghet och goda förutsättningar till ett meningsfullt och självständigt liv. 

Vi finns här för dig – dag som natt

Boendet är bemannat dygnet runt och vårt kompetenta team av medarbetare erbjuder stöd och service med en tydlig ledstjärna att skapa en meningsfull tillvaro för våra boende. Respekt, engagemang och nyfikenhet är våra värderingar och utgör hörnstenar i vårt arbetssätt där vi varje dag stärker individen till ett mer självständigt liv. 

För att våra verksamhetschefer ska kunna leda arbetet på bästa sätt är det viktigt att de dagligen är aktivt involverade i det kundnära arbetet. Detta säkerställer vad vi kallar det verksamhetsnära ledarskapet och är grunden i vår ledarskapsfilosofi.