Logga in

Till toppen av sidan

Pårups gård GB

Pårups Gård är en unik och modern gruppbostad i Pårup, Svalövs kommun. Här bor du ståndsmässigt på anrika Trolleholms ägor. Gården är omgiven av lantliga strövområden och skånsk natur.

Ett litet arkitektoniskt mästerverk 

Gruppbostaden består av två huvudbyggnader som är varsamt hopbyggda på mitten likt ett stort H på den skånska slätten. Den ena huskropen är en renoverad gammal lantgård – den andra en moderniserad kopi av sin maka. 

Pårups Gård erbjuder sex arkitekritade lägenheter till vuxna personer inom LSS Personkrets 1. Fastigheten har traditionell gårdstil och är noga planerad för att ge bästa möjliga förutsättningar till en självständig tillvaro, samtidigt som den uppmuntrar till möten och sociala aktiviteter.

Frösunda driver Pårups Gård i egen regi och vi välkomnar dig som har fått biståndsbeslut om gruppbostad enligt LSS, oavsett var i landet du kommer ifrån. 

Lägenheter i öppen planlösning 

Våra moderna och trivsamma lägenheter på 42–44 kvadrat är ljusa och luftiga och har ett sovrum, badrum och ett vardagsrum i öppen planlösning med köket. Förråd finns till varje bostad. Du inreder själv din lägenhet så att det blir precis som du vill ha det. Bredband ingår i hyran.

Aktiviteter & samvaro  

I våra gemensamhetsrum träffas vi, umgås och genomför olika aktiviteter. Alltifrån en fika på tu man hand till större husaktiviteter. Enligt de boendens önskemål arrangerar vi exempelvis musikquiz, spelar sällskapsspel och sjunger allsång. 

Ytorna i huset är stora och luftiga med många hörnor där du kan vara själv eller umgås i ett mindre sammanhang. Bland annat finns ett utsiktrum med panoramafönster med utsikt över lantlig idyll med fält och ängar.

Egen minibuss  

När vi vill åka på utflykter eller göra inköp använder vi oss av vår egna minibuss. Denna buss ger oss frihet att utforska omgivningarna på ett enkelt sätt.

  • Fakta om
  • Kontaktuppgifter
  • Hitta till oss
  • Nedladdningsbart

Gruppboende

6 lägenheter + gemensamhetslokaler

Målgrupp

Personkrets 1

Vuxenboende

Avtal

Pårups Gård drivs i egen regi med ramavtal med ett antal kommuner men välkomnar även individavtal

Hyra

Kontakta verksamhetschef för aktuell hyra

Ingår: värme, vatten, bredband i gemensamma ­utrymmen

Ansök om plats 

För att få en boendeplats på Pårups Gård krävs ett biståndsbeslut från kommunen. Kontakta kommunens biståndshandläggare inom LSS för mer information.

Regionchef

Karin Johansson
Tel: 010 -130 35 39
E-post: karin.johansson@frosunda.se

Verksamhetschef

Muris Catak
Tel: 010-130 31 49
E-post: muris.catak@frosunda.se

 

Adress

Frösunda Omsorg
Pårups Gård Gruppbostad
Pårup 1287, 268 90 Svalöv

Hitta till oss

Ladda ner information om Pårups Gård gruppbostad [pdf]

Din kontaktman 

I samband med inflyttningen utses en kontaktman som ansvarar för att planera, genomföra och följa upp insatserna tillsammans med dig som kund. Kontaktmannen utses utifrån dina specifika önskemål, intressen och behov för att redan från start erbjuda trygghet och goda förutsättningar till ett meningsfullt och självständigt liv. 

Vi finns här för dig – dag som natt

Boendet är bemannat dygnet runt och vårt kompetenta team av medarbetare erbjuder stöd och service med en tydlig ledstjärna att skapa en meningsfull tillvaro för våra boende. Respekt, engagemang och nyfikenhet är våra värderingar och utgör hörnstenar i vårt arbetssätt där vi varje dag stärker individen till ett mer självständigt liv. 

För att våra verksamhetschefer ska kunna leda arbetet på bästa sätt är det viktigt att de dagligen är aktivt involverade i det kundnära arbetet. Detta säkerställer vad vi kallar det verksamhetsnära ledarskapet och är grunden i vår ledarskapsfilosofi.