Logga in

Till toppen av sidan

Ängshavrebacken

Gruppboende Ängshavrebacken ligger i ett villaområde i Hässelby 15 kilometer nordväst om Stockholms centrala delar. Här finns närhet till kollektivtrafik och trevliga friluftsområden. Vill man ta sig längre sträckor, har boendet en egen bil som används vid till exempel utflykter.

På Ängshavre finns sex fullvärdiga lägenheter, gemensamhetsutrymme för social samvaro samt kontor kombinerat med jourrum för personal. Varje lägenhet består av två rum, varav ett med kokvrå. En av lägenheterna har separat ingång, medan övriga lägenheter nås genom att först gå in genom huvudentrén. Det finns även en tomt som används flitigt, exempelvis till grillning och olika utespel, under sommaren.

Vi vänder oss till dig med utvecklingsstörning, autism samt autismliknande tillstånd som är berättigade till stöd och service enligt LSS. Vi tar även emot personermänniskor, unga och vuxna, med funktionsnedsättningar inom det neuropsykiatriska området med omfattande utvecklingsbehov och personer med neuropsykiatriska svårigheter till följd av schizofreni eller annan psykisk sjukdom. Vi erbjuder stöd till människor, som på grund av funktionsnedsättning har mött svårigheter i samhället. Vår målsättning är att erbjuda stöd och utveckling till ett liv med högsta livskvalitet genom ökat inflytande, fler valmöjligheter, större självständighet och glädje.