Logga in

Till toppen av sidan

Tenstastråket

Tenstastråket är beläget i Tensta, precis bredvid Nydalsparken och är ett boende för personer med lindrig utvecklingsstörning, Aspergers syndrom och andra autismliknande funktionsnedsättningar. Det är endast en kort promenad till Tensta centrum där det finns butiker, apotek, bank, caféer och restauranger. Kommunikationerna är goda med nära till både buss och tunnelbana.

Tenstastråkets lägenheter är förlagda i två hus vid samma lugna mysiga innegård, Hyppingeplan. Det finns tillgång till en bemannad baslägenhet som kan används för samvaro och gemensamma middagar. Närheten till Nydalsparken gör läget populärt och ger en härlig atmosfär.

Redo för ett boende/egen lägenhet?

Boendet riktar sig främst till unga vuxna. Du skall vara berättigad till insatsen Bostad med särskild service enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS): 1:1 § och 9:9 och tillhöra personkrets 1.

Moderna och nyrenoverade lägenheter

Varje fullvärdig lägenhet är luftig, ljus och nyrenoverad på cirka 86 kvm med spännande planlösning. Det finns gott om förvaringsutrymmen och rymligt kök, badrum och balkong.

Hur hjälper vi dig att nå dina mål?

Genom att tillsammans med dig sätta upp individuella mål samverkar vi för ökad självständighet. Du får ett individuellt anpassat stöd och service vad gäller att skapa struktur, rutiner och planering i vardagen. De medarbetare som omger dig har en samlad kompetens och erfarenhet som är relevant för ditt vardagliga liv och deras arbetstider är anpassade efter dina behov och önskemål. Stöd och feedback kring arbete eller skola är också en viktig uppgift för oss.

Aktiv och meningsfull fritid

Vi verkar för att ge dig en aktiv och meningsfull fritid genom bland annat gemensamma aktiviteter som restaurang- och biobesök, motionsaktiviteter och semesterresor. Endast ett stenkast bort och du är ute på landet, kan handla på torghandel eller varför inte besöka sporthallen och Tensta konsthall.