Logga in

Till toppen av sidan

Västermalm

Västermalm i Stockholm är ett modernt serviceboende med inriktning mot autismspektrumdiagnos och andra neuropsykiatriska funktionsvariationer. Boendet har ett lugnt läge med innergård, beläget vid Fridhemsplan, Kungsholmen.

Västermalm är en benämning för de centrala delarna av stadsdelen Kungsholmen i Stockholm. På Kungsholmen finns omedelbar närhet till såväl stadsliv med restauranger och shopping, som gröna oaser i form av parker och promenadstråk.

Servicebostaden har ett lugnt läge med innergård på Kronobergsgatan 39 vid Fridhemsplan.

Är du redo för ett boende/egen lägenhet?

Boendet riktar sig främst till unga vuxna. Du ska vara berättigad till insatsen Boende med särskild service enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Västermalm är ett boende med träningsinsatser. Här tränar man för att i framtiden klara sig mer självständigt. Dina färdigheter, behov och utveckling styr våra insatser. Vårt mål är trygghet, trivsel, självständighet och personliga utveckling. Varje boende har sin egen fullvärdiga lägenhet med egen ingång. I boendet finns också gemensamma utrymmen som används för samvaro och gemensamma måltider.

Hur hjälper vi dig att nå dina mål?

Med pedagogiska redskap och personalstöd arbetar vi med hushållsaktiviteter såsom städning, tvätt och matlagning. Personalstödet utgår från principen "hjälp till självhjälp". Vi ger individuellt anpassat stöd och hjälper dig i din vardag att skapa struktur, rutiner och planering. Utifrån dina behov och önskemål har du tillgång till personal dygnet runt.

Social träning och gemenskap i boendet skapar trivsel

Vi hjälper till att skapa en fungerande och meningsfull fritid. Stöd och feedback kring arbete eller skola är också en viktig uppgift för oss. Vi erbjuder gemensamma aktiviteter och måltider, och vi ger stöd i att skapa och upprätthålla sociala kontakter. Tillsammans kan vi planera för till exempel restaurang- och biobesök, motionsaktiviteter och semesterresor. Vill du veta mer? Välkommen att kontakta oss!