Logga in

Till toppen av sidan

Frösunda Syrénvägen

Syrénvägen är en nybyggd och modern gruppbostad som ligger vackert belägen på den skånska slätten strax utanför Höör och omgärdas av rogivande grönområden. Inom 15 minuters promenad nås Höörs affärer, restauranger, caféer och övriga serviceinrättningar.

Välkommen till Syrénvägen

Gruppbostaden erbjuder sex trivsamma lägenheter till vuxna personer inom LSS Personkrets 1. Fastighetens utformning skapar bästa möjliga förutsättningar för en självständig tillvaro samtidigt som gruppbostaden uppmuntrar till möten och sociala aktiviteter.

Frösunda driver Syrénvägen i egen regi och vi välkomnar dig som har fått biståndsbeslut om gruppbostad enligt LSS, oavsett var i landet du kommer ifrån.

Lägenheter med egen uteplats

Våra moderna och trivsamma lägenheter är ljusa och luftiga och har vardagsrum/kök i öppen planlösning, ett sovrum, badrum, förråd och egen uteplats. Du inreder själv din lägenhet så att det blir precis som du vill ha det. Bredband ingår i hyran. Mitt i huset ligger vår gemensamma tvättstuga med moderna tvättmaskiner och torktumlare.

Aktiviteter & samvaro

I våra gemensamhetsrum träffas vi, umgås och genomför olika aktiviteter. Alltifrån en fika på tu man hand till större husaktiviteter. Enligt de boendens önskemål arrangerar vi exempelvis olika temadagar och gemensamma TV-kvällar för att skapa samvaro och en trivsam atmosfär i huset.

  • Fakta
  • Kontaktuppgifter
  • Hitta till oss
  • Nedladdningsbart

Gruppboende

6 lägenheter + gemensamhetslokaler

Målgrupp

Personkrets 1

Vuxenboende

Avtal

Syrénvägen drivs i egen regi med ramavtal med Kommunförbundet Skåne men välkomnar även individavtal

Hyra

Kontakta verksamhetschef för aktuell hyra

Ingår: värme, vatten, bredband i gemensamma ­utrymmen

Ansök om plats

För att få en boendeplats på Syrénvägen krävs ett biståndsbeslut från kommunen. Kontakta kommunens biståndshandläggare inom LSS för mer information.

Regionchef

Karin Johansson
Tel: 010 -130 35 39
E-post: karin.johansson@frosunda.se

Adress

Syrénvägens gruppbostad
Syrenvägen 3, 243 32 Höör

Hitta till oss

Din kontaktman 

I samband med inflyttningen utses en kontaktman som ansvarar för att planera, genomföra och följa upp insatserna tillsammans med dig som kund. Kontaktmannen utses utifrån dina specifika önskemål, intressen och behov för att redan från start erbjuda trygghet och goda förutsättningar till ett meningsfullt och självständigt liv. 

Vi finns här för dig – dag som natt

Boendet är bemannat dygnet runt och vårt kompetenta team av medarbetare erbjuder stöd och service med en tydlig ledstjärna att skapa en meningsfull tillvaro för våra boende. Respekt, engagemang och nyfikenhet är våra värderingar och utgör hörnstenar i vårt arbetssätt där vi varje dag stärker individen till ett mer självständigt liv. 

För att våra verksamhetschefer ska kunna leda arbetet på bästa sätt är det viktigt att de dagligen är aktivt involverade i det kundnära arbetet. Detta säkerställer vad vi kallar det verksamhetsnära ledarskapet och är grunden i vår ledarskapsfilosofi.